Hevosopisto

Vesikävelymatosta hyötyä kuntouksessa ja urheiluhevosen rakentamisessa

Vesikävelymatolla kävely soveltuu erinomaisesti mm. jänne- ja hankosidevammojen jatkohoitoon, lihaskuntotreeniin ja lihashuotoon.

e951-img-4519.jpg

Vesikävelymaton käytöstä jänne- ja hankosidevammojen jälkeisessä kuntouksessa urheiluhevosilla on saatu erittäin hyviä tuloksia. Vesikävelymaton vahvuuksia ovat veden kannattevan ominaisuuden aiheuttama hevosen keventyminen(vähemmän painoa jalkojen päällä) ja veden vastus. Näiden ominaisuuksien vuoksi loukkaantuneen hevosen kuntoutus vesikävelymatolla voidaan aloittaa hyvin pian, huomattavasti kuivalla maalla tapahtuvaa valmentamista aikaisemmin.

Vesikävelymaton stabiilit olosuhteet myös pienentävät huomattavasti huippukuntoisen hevosen riskiä loukata itse itseään ylimääräisen energian kertymisen vuoksi. Vesikävelymaton hyödyksi voidaan laskea myös jokaiseen harjoituskertaa sisältyvä kylmähoito, joka ehkäisee verenpurkaumien syntymistä hevosen jaloissa.

Vesikävelymatto sopii erinomaisesti myös terveille hevosille lihashuoltoon, lihaskuntovalmennukseen ja lihasten rentoutukseen ja palautumiseen.

Vesikävelymatolla hevonen kävelee suorassa käyttäen tasaisesti molempia puoliaan ja esimerkiksi selän lihaksistoa. Tasainen kuormitus korjaa urheiluhevosilla yleisiä toispuoleisuuksia, ennaltaehkäisee vammoja ja parantamaan liikeratoja.Sivu päivitetty viimeksi 24.02.2016

Ajanvaraus

p. 040 86 71 400 hevosfysio a hevosopisto.fi

Hevosfysio sijaitsee samassa rakennuksessa kuin hevossairaala ja kengityspaja. Kulku Hevosfysioon tapahtuu
rakennuksen takaa

Hinnasto

Vesikävely 30 min 40 €
10-hoitokerran kortti 360 €
Täysihoitokuntoutus* 900 €/kk
(*sis. hevosen täysihoito ja omistajan/ell. kanssa tehdyn suunnitelman mukaan vesikävely, laser, suolahuone ja solariumin käyttö, sekä muu mahdollinen liikunta eli esimerkiksi ajaminen)

Hevosfysion hinnasto

Meillä majoittuu myös omistajat!


Majoitus

469e-ilkkakorpi3.jpg

Hevosopiston ravivalmentaja Ilkka Korven käyttökokemus:

"Ypäjä Eilan loukkaannuttua* sen jalka leikattiin ja heti eläinlääkärin annettua hevosen liikuttamisluvan** se lähetettiin hevoskuntoutuslaitos Vesiittin. Kolmen kuukauden vesikävelykuntoutuksen jälkeen se oli ulkoisesti todella hyvän näköinen, lihasmassa oli kasvanut ja kehittynyt huomiotaherättävän tasaisesti. Kun normaali kärryvalmennus aloitettiin, oli myös todettava, että hevosen kunto oli yllättävän hyvä."
"Ypäjän Eilan kuntoutuksessa saatujen kokemusten perusteella vakuutuimme vesikävelymaton käytöstä. Nyt kun matto on omalla mäellä, sillä käyvät kaikki ravivalmennuksessa olevat hevoset. Vedessä käveleminen hiittipäivien välissä auttaa niitä palautumaan ja pitää yllä lihastasapainoa."


*Ypäjä Eilan nuljuluusta irtosi tapaturmaisesti pala
**Leikkauksen jälkeen hevonen oli jonkin aikaa karsinalevossa, jonka jälkeen sillä sai alkaa ajaa kävelyä.