Hevosopisto

Suolahuoneesta apua hengitystieongelmiin

Suolahuone on tarkoitettu hevosten hengitystieongelmien ja ihottumien hoitoon.

567f-suola-aino.jpg

Hoito irrottaa limaa ja laajentaa hengitysteitä vähentämällä limakalvojen turvotusta. Akuuteissa hengitystieongelmissa suositellaan hoitoa kolmena peräkkäisenä päivänä.

Suolalla on myös desinfioiva vaikutus, mikä saattaa auttaa kesäihottumasta kärsiviä hevosia. Kesäihottumissa hoitojaksot ovat pidempiä. Suolahuonehoito kestää 30 minuuttia kerrallaan.

Suolahuoneen suolapitoisuus on hoidon aikana 25 mg ilmakuutiota kohden. Hoitohuoneen seinällä on mittari, joka mittaa ja säätelee suolan määrää ilmassa. Suola jauhetaan ja syötetään hoitotilan ilmaan tilan yhteydessä olevalla myllyllä.

Suolahuonehoito kestään 1/2 tuntia kerralla ja hoidossa voi olla kolme hevosta yhtä aikaa. Suola-hoidossa Hevoset seisovat hoidon ajan pilttuussa. Varusteiksi riittää pelkkä riimu.

Suolahuone-paketti ihottumaisille ja hankaaville!


Tarjoamme keväällä 2016 suolahuonepaketin seuraavasti:

  • viikon aktiivinen suolahuonekuuri, sisältäen täysihoidon, suolahuoneen 4krt/viikko (30 min kerrallaan) ja 2 vesikävelymattokertaa yhteensä 200€/viikko, 2 viikkoa yhteensä 400€
  • viikkopaketin ostajille suolahuoneen 10 kerran kortti -10% alennuksella

hinnat sis. alv. 24%

Suolahuonehoidoilla voidaan saada hyviä tuloksia ihottumaisten ja hankaavien hevosten hoitoon. Näissä tapauksissa kutiseva iho on monesti rikki ja tekee näin hyvän kasvualustan bakteereille. Suolapöly sitoo ilman kosteutta ja laskeutuu iholle karvan juureen kosteuttaen sitä. Suolahoito tuhoaa iholta bakteereja ja helpottaa iho-oireita Suolahuonetta voi myös käyttää ennaltaehkäisevästi.

Suosittelemme hankaaville viikon - tai kahden tehohoitoa huhtikuussa ennen laidunkautta ja sen jälkeen ylläpitohoitoa oireiden mukaan 1krt/vko - kerran kuussa.

Sivu päivitetty viimeksi 24.02.2016

Ajanvaraus:

p. 040 86 71 400 hevosfysio a hevosopisto.fi

Hevosfysio sijaitsee samassa rakennuksessa kuin hevossairaala ja kengityspaja. Kulku Hevosfysioon tapahtuu
rakennuksen takaa

Hinnasto:

Suolahuonehoito 25 €
10-hoitokerran kortti 225€

Hevosfysion hinnasto

Meillä majoittuu myös omistajat!


Majoitus

719f-bosse-ilkka.jpg
Hevosopiston ravivalmentaja Ilkka Korven käyttökokemus:

"Suolahuoneesta on pelkästään positiivista kokemusta. käytämme sitä erityisesti flunssan jälkihoitona, mutta myös myös hengiystieongelmiin taipuvaisille hevosille. Yksi suolahuonekuurin virkistämistä hevosista on flunssakierteessä kamppaillut Ypäjä Hereiam."