Hevosopisto

Suomenratsujen Kuninkaalliset / Esteratsastus

Suomenhevosten Estemestaruus 2017

Tänä vuonna tapahtuman huippukohtia tulee olemaan viikonloppuna ratsastettava suomenhevosten estemestaruuskilpailu.
Kilpailussa ratsastetaan kaksi osakilpailua ja yhteen laskettu tulos ratkaisee voittajan. Ensimmäisessä osakilpailussa hypätään 110 cm:n rata ja toisessa osakilpailussa radassa on kaksi kierrosta, ensimmäinen 110 cm:n, ja toinen 120 cm:n tasolla.

Mestaruuskilpailun kolme parasta palkitaan Suomen Hippoksen lahjoittamin rahapalkinnoin sekä mitalein.
Voittaja palkitaan lisäksi palkintoloimella ja voittajahevosesta teetetään Ekaterina Smyslovan maalaama muotokuva omistajan toiveiden mukaisesti.

Niisun Nestori
Kuvassa estemestari 2016, Niisun Nestori - Marja Tetri-Rantanen

Samansukuisten joukkuekilpailu

Samansukuisten suomenhevosten joukkuekilpailu käydään 80cm tasolla ja siihen voivat ilmoittautua kahden ratsukon joukkueet, joissa hevoset ovat sukua keskenään (= hevosilla sama isä tai emä tai emä/isä & jälkeläinen) joukkueilla tulee lisäksi olla nimi, josta sukulaisuussuhde käy ilmi. Tulos ratkaistaan joukkueen yhteistuloksen perusteella.
Tällainen kilpailu palvelee hyvin tapahtumassa keskeisessä roolissa olevaa suomenhevoskasvatuksen teemaa ja on varmasti kiinnostava lisä myös yleisölle!
Nyt siis innolla etsimään mahdollista joukkuetoveria!Ohjelmassa on perinteisesti myös 6-vuotiaiden kasvattajakilpailu, josta lisätietoa omassa osiossaan.

Lisäksi tapahtumaan mahtuu avoimia esteluokkia suomenhevosille monella eri tasolla!

Kaikki esteluokat kilpaillaan nurmipohjaisella Derbykentällä.

Sivu päivitetty viimeksi 27.07.2017