Hevosopisto

Kouluratsastus

Tapahtumassa nähdään kouluratsastusta aina nuorten hevosten ryhmäratsastusluokista, Intermediate I -tasolle asti. Viikonlopun aikana ratkotaan FWB-yhdistyksen 5-vuotisderby ja 6-vuotiaiden Breeders' Prize.

FWB-yhdistyksen 5-vuotisderby


5-vuotiaille FWB- hevosille tarkoitettu FWB-yhdistyksen 5-vuotisderby ratkotaan erikseen este- ja kouluratsastuksessa, kaksipäiväisessä kilpailussa. Osallistumisoikeuden saadakseen hevosten on osallistuttava kahteen alue- tai kansallisen tason kilpailuun ja suoritettava hyväksytty tulos (kouluratsastuksessa vähintään 55 % tulos) 110 cm /Helppo B-tasoisesta luokasta.

Kouluratsastuksessa ensimmäisenä päivänä ratsastetaan FEI:n Esiohjelma 5-vuotiaille hevosille ja toisena päivänä FEI:n Finaaliohjelma 5-vuotiaille. Molemmat luokat ratsastetaan nivelsuitsituksella. Voittaja ratkeaa luokkien yhteenlasketun prosenttimäärän perusteella. Luokissa käytetään kollegiaalista tuomariarvostelua.


FWB-yhdistyksen 5-vuotisderby

Breeders' Prize


Breeders' Prize on FWB-yhdistyksen järjestämä kilpailu, joka on avoin kaikille FWB-hevosille. Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu varsana ja kilpailu käydään 6-vuotiaana erikseen este- ja kouluratsastuksessa. Loppukilpailuun osallistuakseen hevosen on suoritettava kvaalit alue- tai kansallisista kilpailuista. Kokonaiskilpailun palkinnot koostuvat vuosien varrella kerätyistä osallistumismaksuista, jotka jaetaan sijoittuneiden kesken.

Kouluratsastuksessa kilpailu on kaksipäiväinen. Ensimmäisenä päivänä ratsastettava ohjelma on FEI:n Esiohjelma 6-vuotiaille, toisena päivänä ratsastetaan FEI:n Finaaliohjelma 6-vuotiaille. Molemmat luokat ratsastetaan nivelsuitsituksella. Luokissa käytetään kollegiaalista tuomariarvostelua.

Toiseen osakilpailuun osallistuu 20 parasta ensimmäisen osakilpailun perusteella ja lähtöjärjestys on käänteinen. Kokonaiskilpailu ratkeaa luokkien yhteenlasketun prosenttimäärän perusteella.

Sekä este- että kouluratsastuksessa palkitaan viisi parasta ratsukkoa kokonaiskilpailussa. Voittosummasta 75 % menee hevosen omistajalle ja 25 % hevosen kasvattajalle.

Breeders' Prize

Stella Hagelstam - Hagels Tiffany
2016 kouluratsastuksen Breeders' Prize voittaja
Stella Hagelstam - Hagels Tiffany

Evidensia Dressage Future Cup - presented by Unikulma


Dressage Future Cup on suunniteltu kouluratsastuksen tulevaisuuden lupauksille tarjoamaan kansainvälisen tason haasteita kotimaassa. Jokaisessa osakilpailussa ja finaalissa on arvostelemassa ulkomainen tuomari ja ohjelmassa on myös kür-luokka.

Kouluratsastuksen sarjakilpailusäännöt

Sivu päivitetty viimeksi 27.07.2017

Kunniataulut

5-vuotis Derbyn kunniataulu 2016 - koulu
106KB, päivitetty 6.10.2016
Breeders' Prize kunniataulu 2016 - koulu
79KB, päivitetty 6.10.2016