Hevosopisto

Esteratsastus

Nuorten Hevosten Festivaalissa kilpaillaan esteratsastuksessa 80-130 cm - tasolla. Avointen ja nuorten hevosten luokkien lisäksi viikonlopun aikana ratkotaan FWB-yhdistyksen 5-vuotisderby ja Breeders' Prize, jotka kilpaillaan yhdistettynä 5 - 7 -vuotiaiden Racing-sarjojen finaaleihin.

FWB-yhdistyksen 5-vuotisderby


5-vuotiaille FWB- hevosille tarkoitettu FWB-yhdistyksen 5-vuotisderby ratkotaan erikseen este- ja kouluratsastuksessa, kaksipäiväisessä kilpailussa. Osallistumisoikeuden saadakseen hevosella tulee olla 2 hyväksyttyä tulosta alue- tai kansallisen tason esteratsastuskilpailusta tasolta 110 cm tai sitä vaikeammasta luokasta.

Esteratsastuksessa luokat ovat 110 cm ja 120 cm. Luokkien yhteenlaskettu virhepistemäärä ratkaisee sijoituksen ja tasapisteissä olevat ratsukot uusivat tarvittaessa palkintosijoista. Uusinnassa merkitsevät sekä aika että virhepisteet.

FWB-yhdistyksen 5-vuotisderby

Racing Trophy finaali, 5-vuotiaat hevoset


Racing Trophyn finaali järjestetään 5-vuotisderbyn kanssa ja on myös kaksipäiväinen. Racing Trophyn 5-vuotiaiden hevosten finaali hypätään 110 cm:n ja 120 cm:n tasoilla. Finaalin kokonaistulos edellyttää hyväksyttyä tulosta molemmista osakilpailuista.

Esteratsastuksen sarjakilpailusäännöt


Breeders' Prize


Breeders' Prize on Ratsujalostusliitto ry:n järjestämä kilpailu, joka on avoin kaikille FWB-hevosille. Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu varsana ja kilpailu käydään 6-vuotiaana erikseen este- ja kouluratsastuksessa. Loppukilpailuun osallistuakseen hevosen on suoritettava kvaalit alue- tai kansallisista kilpailuista. Kokonaiskilpailun palkinnot koostuvat vuosien varrella kerätyistä osallistumismaksuista, jotka jaetaan sijoittuneiden kesken.

Esteratsastuksessa kilpailu on kolmipäiväinen. Radat ovat korkeudeltaan 115 - 130 cm ja lähtöjärjestys määräytyy käänteisesti. Kolmen päivän luokkien yhteenlaskettu virhepistemäärä ratkaisee sijoituksen. Samalla virhepistemäärällä olevat ratsukot suorittavat palkintosijoista uusinnan, jossa sekä virhepisteet että aika ratkaisevat.

Sekä este- että kouluratsastuksessa palkitaan viisi parasta ratsukkoa kokonaiskilpailussa. Voittosummasta 75 % menee hevosen omistajalle ja 25 % hevosen kasvattajalle.

Breeders' Prize

Susanna Rautanen - Quasilento
2016 esteratsastuksen Breeders' Prize voittaja
Susanna Rautanen - Quasilento


Racing Trophy finaali, 6-vuotiaat hevoset


Finaali 6-vuotiaille hevosille järjestetään Breeder’s Prize -kilpailun kanssa samoissa luokissa. Racing Trophyn finaali 6-vuotiaille on kolmipäiväinen ja aloitetaan 115 cm:n korkeudesta päätyen 130 cm:n korkeuteen.


Racing Trophy finaali, 7-vuotiaat hevoset


Racing Trophy 7-vuotiaille hevosille hypätään 130 - 135 cm:n esteillä kolmipäiväisessä finaalissa.


Sivu päivitetty viimeksi 27.07.2017

Kunniataulut

5-vuotis Derbyn kunniataulu esteratsastus 2016
103KB, päivitetty 6.10.2016
Breeders' Prize kunniataulu 2016 este
81KB, päivitetty 6.10.2016