Hevosopisto

Derby-luokat

Derbyillä on pitkät perinteet Ypäjän historiassa. 70-luvulla Derby oli junioriratsastajille tarkoitettu kisa, joka pidettiin viikon mittaisen, massiivisen leirin päätteeksi. Leirille osallistui kerrallaan noin sata ratsastajaa poneineen ja hevosineen. Majoitus järjestettiin koulun lattialla ja leiriläiset nukkuivat makuupusseissa.

Leirillä opeteltiin ratsastusta osaavien valmentajien opetuksessa. Tämä myös yhdenmukaisti silloisten valmentajien työtä. Leirille osallistui monia sellaisia ratsastajia, jotka menestyivät myöhemmin SM-tasolla tai kansainvälisesti.

Kysynnän myötä, harrastajien ja kilpailijoiden lisääntyessä, Derby laajennettiin eriyttämällä ponit, juniorit ja seniorit omiksi kilpailuiksi.

Estederbyjen vakioradoilla mitataan ratsukon tasoa. Radat ovat vuodesta toiseen samoja, joten ne voi opetella etukäteen. Ypäjän erikoisuus on Derbyradan kiinteät esteet, joita ei muualla nähdä.

Estederbyissä poniratsukot sekä mini-derbyssä kilpailevat juniori- ja lapsiratsukot osallistuvat ensin karsintaluokkaan, josta hyväksytyn suorituksen saaneet ratsukot jatkavat seuraavan päivän finaaliin. Senioriderbyssä ratsastetaan vain yksi luokka, joka on avoin ratsukoille, jotka eivät ole kuluvana vuonna osallistuneet Finnderby-luokkaan.

Kouluderbyssä poni-, juniori- ja lapsiratsukot kilpailevat kahdessa osakilpailussa, joiden yhteistulos ratkaisee voittajan. Senioriderbyssä myös kouluratsastuksessa kilpaillaan vain yhdessä luokassa.

Vaikka tarjonta valmennusten suhteen on monipuolistunut ja kansainvälistynyt, säilyy derbykisan tunnelma samana. Rennossa ja mukavassa kisassa on hyvä ottaa toisista mittaa. Kilpailussa on myös mukava olla töissä. Samat toimihenkilöt palaavat vuodesta toiseen derbyihin Ypäjälle.


Veera Pirkola - Herr Doktor
Vuoden 2016 kouluratsastuksen Poniderbyn voittaja Veera Pirkola ja Herr Doktor.


Derbyt 2017

- Poniderby esteet 100 cm, koulu Helppo B

- Miniderby esteet 110 cm

- Junioriderby koulu Helppo A (myös lapsiratsukot)

- Senioriderby esteet 120 cm, koulu Vaativa B

Sivu päivitetty viimeksi 10.10.2016