Hevosopisto

Toukokuun Hevosyrittäjäuutiset 12.5.2017, klo 12.-15.00

KESKUSTELUA HEVOSYRITTÄJYYS 2017- JA HEVOSALAN MIELIKUVAT- KYSELYIDEN ENNAKKOTULOKSISTA Paikka: HAMK Mustiala, Mustialantie 105, Tammela, Vanhan Opiston Juhlasali Live-verkkolähetys: Uudistuva hevostalous-YouTube-kanava ja Periscope-TV

Uudistuva hevostalous-hanke on toteuttanut keväällä 2017 valtakunnalliset kyselyt hevosyritystoiminnan kehitysnäkymistä ja hevosalaa koskevista mielikuvista. Ensivaiheen tulokset ovat esittelyssä alustuksina ja keskusteluina 12.5. HAMK Mustialassa Tammelassa.

Asiantuntijoina paikalla muun muassa Salla Varenti Aulangon Ratsastuskoululta, Pauliina Mansikkamäki Hevosopistolta sekä Suvi Louhelainen Suomen Hippoksesta. Kyselyn ennakkotuloksiin syventyen, hevosyrittäjyyden tulevaisuuden suunnitelmista on puhumassa Markku Saastamoinen Luonnonvarakeskukselta ja mielikuvista suuren yleisön silmin Sirpa Pussinen Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Hevosyrittäjyys-kyselyyn vastasi 575 osa- tai kokoaikaista yrittäjää tai yritystoimintaa suunnittelevaa. Onko vastaajilla laajentamis- ja investointiaikeita, millaisia haasteita ja mahdollisuuksia hevosyritykset kohtaavat entä millainen on yrittäjien jaksaminen ja motivaatio?

Kyselyyn vastasi Kantar TNS Forumissa 3055 vastaajaa eri puolelta Suomea. Millaisia ovat vastaajien mielikuvat ja kiinnostus hevosharrastuksesta, millaisin keinoin hevosharrastuksen aloittamisen kynnystä voi madaltaa, mikä hevosessa kiehtoo.

Live-verkkolähetys seurattavissa Uudistuva hevostalous-YouTube-kanavalla ja Periscope-TV:ssä. Videotallenteet ovat jälkikäteen katsottavissa Uudistuva hevostalous-kanavalla.

Tilaisuus on maksuton. Ennakkoilmoittautumiset ja päivän ohjelma:
www.hippolis.fi/uusihevostalous/verkkoluennot/

Järjestäjänä on Uudistuva hevostalous-hanke, jonka toteuttaa Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) yhteistyössä Luonnonvarakeskus Luken ja Hippoliksen kanssa. Hanke on saanut rahoitusta EU-osarahoitteisesta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Ilmoittautumiset

Lisätietoja:
Anne Laitinen
toiminnanjohtaja
Hippolis - Hevosalan osaamiskeskus ry
Uudistuva hevostalous - hanke (Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelma 2014 - 2020)
puh. + 358 (40) 766 0830
www.hippolis.fi/uusihevostalous
www.facebook.com/uusihevostalous


Sara Yli-Houhala (sara.yli-houhala a hevosopisto.fi), 2.5.2017

Takaisin