Hevosopisto

Tähtäätkö huippu-urheilijaksi ratsastuksessa?

Suomen Ratsastajainliitto, Turun Seudun Urheiluakatemia ja Hevosopisto ovat tehneet yhteistyösopimuksen ratsastuksen urheiluakatemiatoiminnasta. Ratsastuksen urheiluakatemia on aloitettu 2014-2015 pilottikaudella, jonka aikana on räätälöity opiskelevaa ratsastuksen kilparatsastajaa kokonaisvaltaisesti palveleva toimintatapa.

Mikä on urheiluakatemia?


Urheiluakatemiatoiminnan tavoitteena on edistää lajissaan huipulle pyrkivien ja jo huipun saavuttaneiden urheilijoiden opiskelua ja ammattiin valmistumista, päivittäisvalmentautumista ja urheilun asiantuntijoiden saatavuutta. Koska Suomessa on jo hyvin toimiva toisen asteen urheilijakoulutus, urheiluakatemia-hankkeella pyritään edistämään myös korkea-asteella ja perusasteella opiskelevien lahjakkaiden urheilijoiden opiskelua ja päivittäisvalmennusta.

Turun Seudun Urheiluakatemia kuuluu Suomen johtaviin Urheiluakatemioihin ja toimii tiiviissä vuorovaikutuksessa Huippu-urheiluyksikön Urheiluakatemia-ohjelman kanssa. Urheiluakatemiaohjelma vastaa koko Urheilijan polun kattavan urheiluakatemiaverkoston johtamisesta Suomessa.

Ratsastuksen urheiluakatemia


Urheiluakatemiassa mukana olevalla ratsastaja-urheilijalla on opiskeluunsa ohella lukukausittain viisi lähijaksoa Ypäjällä. Lähijaksoilla jossa hän opiskelee hevosen valmennusta ja sen suunnittelua, valmennusfysiologiaa, eläinlääkintää, anatomiaa, ruokintaa, kaikkea kilpahevosen elämän onnistumiselle ratkaisevia asioita. Urheilija seuraa yhdessä asiantuntijan kanssa hevosen kehitystä nuoresta kokemattomasta hevosesta aina kilparatsuksi asti. Ratsastusta seurataan monipuolisesti ja analyyttisesti.

Urheiluakatemiatoiminnan myötä ratsastaja saa käyttöönsä kaikki menestyksen avaimet. Akatemiatoiminnan avulla ratsastajalle kehittyy ideaali lihaksisto ja vahva psyyke. Hänen apujaan ovat myös erinomainen istunta ja vaikuttaminen hevoseen. Osana valmentautumista ratsastaja oppii suunnittelemaan oman valmentautumisensa ja kilpailulliset tavoitteet. Akatemiassa kiinnitetään huomiota myös siihen, että ratsastusurheilijalle kehittyy käsitys hevosen ja ratsastajan kehitysvaiheista sekä selkeä kuva oman kehityksen polusta.
Jokaisella opiskelijalla tulee olla oma henkilökohtainen valmentaja, jonka löytämiseen hän saa tarvittaessa apua.

Ratsastajainliiton koordinaattori toimii tukevana valmentajana ratsastusakatemiatoiminnassa mukana olevalle opiskelijalle yhdessä oman henkilökohtaisen valmentajan kanssa yhteistyössä.

Asiantuntijapalvelut käytössäsi


Kuulumalla akatemiatoiminnan piiriin käytössäsi on Paavo Nurmi –keskuksen urheilulääkäripalvelut edullisin akatemiahinnoin: urheilijoiden testauspalvelut, ravitsemuspalvelut, fysioterapalvelut sekä psyykkisen valmennuksen palvelut.

3348-img-5968.jpg

Sivu päivitetty viimeksi 10.02.2017

Kenelle?

1. Olet kilpaillut koulu-, este-, kenttä-, tai vammaisratsastuksessa maajoukkue/ tai vähintään aluetasolla ja kuulut tai olet kuulunut johonkin SRL:n valmennusrenkaaseen.

2. Sinulla on kilpailukunnossa oleva hevonen tai useampi, joiden ei tarvitse olla tällä hetkellä maajoukkuetason hevosia.

3. Sinulle on selvää, että ratsastus on laji, jossa aiot päästä kilpailemaan korkealla tasolla ja olet valmis sitoutumaan saavuttaaksesi tavoitteesi.

Miten pääset mukaan?


Hakeudu Yhteishaussa normaalin valintamenettelyn kautta. Akatemiaan pääsy edellyttää urheilun tasokriteerien täyttymistä. Ratsastuksen tasokriteerinä on kuuluminen SRL:n valmennusrenkaaseen (maajoukkue/tai vähintään aluerengas ja maajoukkuevalmentajan/aluevalmentajan arvio kehityksestä) sekä KV/kansalliset kilpailutulokset vähintään oman ikäryhmän kilpailutoiminnasta (junioricup, tms)
Vaihtoehtoina:
Kerttulin urheilulukio (+ ruksi Turun Seudun Urheiluakatemia)
Turun ammatti-instituutti
Katedralskolan i Åbo

Tieto valinnasta oppilaitokseen on julkinen kesäkuun puolessavälissä. Oppilaitos informoi hakenutta opiskelijaa valinnasta.

Lisätietoja:
Turun Seudun Urheiluakatemia/Mika Korpela
mika.korpela a turku.fi
Suomen Ratsastajainliitto ry/Aki Ylänne
aki.ylanne a ratsastus.fi