Hevosopisto

Ratsastuksenopettajan ammattitutkintoon valmistava koulutus

Monimuotokoulutus

Ammattitutkintoon valmistavaa monimuotokoulutusta järjestetään aikuisille, alan työelämässä toimiville henkilöille. Koulutuksen tavoitteena on oman ammattitaidon osoittaminen hyväksytysti tutkintotilaisuudessa.

Opiskelusta huomattava osa tapahtuu työpaikalla. Oppilaitoksessa järjestettävät lähiopetusjaksot sisältävät teoria- ja käytännön opetusta ja tukevat työssäoppimista ja itsenäistä opiskelua.

Keskeiset sisällöt
Tutkinnon osat: hevosten hoidosta ja ratsastuskoulun toiminnasta huolehtiminen, ratsastaminen, ratsastustaidon opettaminen ja valmentaminen, hevosalan yrityksen johtaminen ja kehittäminen tai hevosalan yrityksessä toimiminen.

Pääsyvaatimus
Opiskelijalla tulee olla vähintään 2-5 vuoden työkokemus ratsastuskoulun työtehtävissä, alan työpaikka koulutuksen ajalle sekä vähintään 18 vuoden ikä ensimmäisen lukukauden aikana. Ratstustaidoltaan opiskelijan tulee olla vähintään tasolla Helppo A. Opintolinjalle järjestetään maksullinen soveltuvuuskoe.

Lähiopetusjaksot Hevosopistolla
Opiskeluun sisältyy noin 18 lähiopetusjaksoa, kestoltaan kolme päivää. Opiskelijoilla on mahdollisuus majoittua Hevosopistolla lähiopetusjaksojen aikana.

Kustannukset
Omavastuuosuus sisältää opetuksen ja ohjauksen sekä kurssilla jaettavan opiskelumateriaalin. Lisäksi opiskelijan on suoritettava OPH:n tutkintomaksu 58 €.

Sivu päivitetty viimeksi 14.03.2017

Seuraavan koulutuksen alkamisajankohta on avoin.

Elokuussa 2017 alkavan opintolinjan hakuaika on päättynyt.

Ammatillisen lisäkoulutuksen tutkinnon perusteet uudistuvat 1.1.2018. Tutkinnon perusteita ei ole vielä vahvistettu.

Tutkinnon perusteet

ROat2012
810KB, päivitetty 23.10.2012

Lisätietoa
Susanna Frey
Susanna Frey
Opettaja, ratsastus
susanna.frey a hevosopisto.fi
puh: 040 8607 619
Leena Hietanen
Leena Hietanen
Apulaisrehtori, Opinto-ohjaaja
Nora Laaksonen
Nora Laaksonen
Koulutussihteeri
nora.laaksonen a hevosopisto.fi
puh: (02) 7602 223