Hevosopisto

Hevostalouden perustutkinnon osaan valmistava koulutus RATSASTUKSENOHJAAJA

Monimuotokoulutus, kesto 1 vuosi

Ratsastuksen ohjaamisen osaamisalaan valmistava koulutus. Ratsastuksenohjaajan tutkintonimikkeessä myös tutkinnon (pakolliset) osat: Hevostenhoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen, Yrittäminen hevostalousalalla, Tallin ja talliympäristön hoitaminen, Ratsastaminen ja ajaminen. Tutkinnon pakollisiin osiin voidaan osaamista tunnustaa aikaisemmista soveltuvista opinnoista tai tutkinnon suorittajan on mahdollista suorittaa ne tutkintotilaisuuksissa, mikäli hänellä on riittävä osaaminen.

Opiskelusta huomattava osa tapahtuu työpaikalla. Oppilaitoksessa järjestettävät lähiopetusjaksot sisältävät teoria- ja käytännön opetusta ja tukevat työssäoppimista ja itsenäistä opiskelua.

Keskeiset sisällöt
Tutkinnon osat: Ratsastuksenohjaajan ratsastaminen, Ratsuhevosten kouluttaminen ja ratsastuskoulussa työskenteleminen, Ratsastuksen ohjaaminen, Hevostapahtumien järjestäminen.

Pääsyvaatimus
Soveltuva ammatillinen perustutkinto tai riittävä hevosalan osaaminen, alaan liittyvä työ- tai harjoittelupaikka opintojen ajalle sekä vähintään 18 vuoden ikä ensimmäisen lukukauden aikana. Lisäksi vaaditaan vähintään helppo B -tason ratsastustaito. Opintolinjalle järjestetään maksullinen soveltuvuuskoe.

Kurssihevonen
Opiskelijoilla tulee olla käytössään vähintään Helppo A tason kurssihevonen (myös soveltuvuuskokeessa).

Lähiopetusjaksot Hevosopistolla
Opiskeluun sisältyy noin 10 lähiopetusjaksoa, kestoltaan kolme päivää. Lähiopetuspäivinä ovat opiskelu, asuminen ja ruokailu opiskelijalle maksuttomia.

Kustannukset
Oppikirjat ja muun opintomateriaalin opiskelija kustantaa itse (opintomateriaalimaksu 30-50 €/ lukukausi, kurssihevosen tallipaikka). Lisäksi opiskelijan on suoritettava OPH:n tutkintomaksu 58 €.

Sivu päivitetty viimeksi 03.05.2017

Seuraava koulutus

Aloitusajankohta on avoin.

Hevostalouden e-perusteet

Lisätietoa:

Leena Hietanen
Leena Hietanen
Apulaisrehtori, Opinto-ohjaaja
Nora Laaksonen
Nora Laaksonen
Koulutussihteeri
nora.laaksonen a hevosopisto.fi
puh: (02) 7602 223