Hevosopisto

Kengityssepän ammattitutkintoon valmistava koulutus

Monimuotokoulutus

Ammattitutkintoon valmistavaa monimuotokoulutusta järjestetään aikuisille, alan työelämässä toimiville henkilöille. Koulutuksen tavoitteena on oman ammattitaidon osoittaminen hyväksytysti tutkintotilaisuudessa.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kengittäneet hevosia joitakin vuosia ja joilla on takanaan useita satoja kengityksiä. Koulutuksessa keskitytään erityisesti hevosen liikkeiden arviointiin sekä liikevirheiden tunnistamiseen ja niiden korjaamiseen kengityksellä.

Opiskelusta huomattava osa tapahtuu työpaikalla. Oppilaitoksessa järjestettävät lähiopetusjaksot sisältävät teoria- ja käytännön opetusta ja tukevat työssäoppimista ja itsenäistä opiskelua.

Keskeiset sisällöt
Tutkinnon osat: hevosen tuntemus, kengitysmateriaalin tuntemus ja käsittely, hevosen kengittäminen, hevostalous ja yritystoiminta.

Pääsyvaatimus
Opiskelijalla tulee riittävä työkokemus hevosten kengittämisestä, alan työpaikka koulutuksen ajalle sekä vähintään 18 vuoden ikä ensimmäisen lukukauden aikana. Opintolinjalle järjestetään maksullinen soveltuvuuskoe.

Lähiopetusjaksot Hevosopistolla
Opiskeluun sisältyy lähiopetusjaksot, tutkintotilaisuudet sekä työssäoppiminen. Opiskelijoilla on mahdollisuus majoittua Hevosopistolla lähiopetusjaksojen aikana.

Kustannukset
Valmistavan koulutuksen hinta (1250,00 €) sisältää opetuksen ja ohjauksen sekä koulutuksessa jaettavan opiskelumateriaalin. Lähiopetusjaksojen ajan majoituksesta ja ruokailuista ei aiheudu lisäkustannuksia. Lisäksi tutkinnon suorittajan on suoritettava OPH:n tutkintomaksu 58 €.

Sivu päivitetty viimeksi 14.03.2017

Seuraavan koulutuksen alkamisajankohta on avoin.

Ammatillisen lisäkoulutuksen tutkinnon perusteet uudistuvat 1.1.2018. Tutkinnon perusteita ei ole vielä vahvistettu.

E-perusteet

Lisätietoa:

Mauri Anttonen
Mauri Anttonen
Opettaja, kengitys
mauri.anttonen a hevosopisto.fi
puh: (02) 7602 322
Leena Hietanen
Leena Hietanen
Apulaisrehtori, Opinto-ohjaaja