Hevosopisto

Hevostalouden perustutkinnon osaan valmistava koulutus KENGITTÄMINEN

Monimuotokoulutus, kesto 1 vuosi

Maatalousalan perustutkinnon hevostalouden koulutusohjelmassa suorittanut voi päivittää tutkintonsa hevostalouden perustutkinnoksi. Jos sinulla ei ole em. Maatalousalan perustutkintoa, mutta omaat riittävän tietämyksen ja työkokemuksen hevosalalta, voit osoittaa osaamisesi tutkinnon pakollisista osista tutkintotilaisuuksissa.

Opiskelusta huomattava osa tapahtuu työpaikalla. Oppilaitoksessa järjestettävät lähiopetusjaksot sisältävät teoria- ja käytännön opetusta ja tukevat työssäoppimista ja itsenäistä opiskelua.

Keskeiset sisällöt
Koulutus antaa valmiuksia hevosten kengittämiseen ja alan ammatinharjoittajana toimimiseen. Opintoihin sisältyy mm. liikevirheiden, jalka-asentojen ja kaviomuotojen tunnistaminen, eri ikäisten hevosten kavion hoito ja vuoleminen, kengän muotoilu, hitsaus, taonta, kengittäminen, kengitysyrittäjänä toimiminen.

Pääsyvaatimus
Soveltuva ammatillinen perustutkinto tai riittävä hevosalan osaaminen, alaan liittyvä työ- tai harjoittelupaikka opintojen ajalle sekä vähintään 18 vuoden ikä ensimmäisen lukukauden aikana. Opintolinjalle järjestetään maksullinen soveltuvuuskoe.

Lähiopetusjaksot Hevosopistolla
Opiskeluun sisältyy noin 9 lähiopetusjaksoa, kestoltaan kolme päivää. Lähiopetuspäivinä ovat opiskelu, asuminen ja ruokailu opiskelijalle maksuttomia.

Kustannukset
Oppikirjat ja muun opintomateriaalin opiskelija kustantaa itse (30-50 €/ lukukausi). Lisäksi opiskelijan on suoritettava OPH:n tutkintomaksu 58 €.

Sivu päivitetty viimeksi 17.10.2016

Seuraava koulutus

Aloitusajankohta on avoin.

Hevostalouden e-perusteet

Lisätietoa:

Leena Hietanen
Leena Hietanen
Apulaisrehtori, Opinto-ohjaaja
Nora Laaksonen
Nora Laaksonen
Koulutussihteeri
nora.laaksonen a hevosopisto.fi
puh: (02) 7602 223