Hevosopisto

Hevostalouden perustutkinnon osaan valmistava koulutus HEVOSVARUSTEIDEN VALMISTAMINEN

Monimuotokoulutus, kesto 1 vuosi

Maatalousalan perustutkinnon hevostalouden koulutusohjelmassa suorittanut voi päivittää tutkintonsa Hevostalouden perustutkinnoksi. Jos sinulla ei ole em. Maatalousalan perustutkintoa, mutta omaat riittävän tietämyksen ja työkokemuksen hevosalalta, voit osoittaa osaamisesi tutkinnon pakollisista osista tutkintotilaisuuksissa.

Opiskelusta huomattava osa tapahtuu lähiopetuksen ulkopuolella omana työ- tai vapaa-aikana. Oppilaitoksessa järjestettävät lähiopetusjaksot sisältävät teoria- ja käytännön opetusta ja tukevat työssäoppimista ja itsenäistä opiskelua.

Keskeiset sisällöt
Ompelutekniikat, perusvarusteiden suunnittelu, valmistaminen ja korjaus, varusteiden sovittaminen eri hevosryhmille, varustealan yrittäjänä toimiminen.

Pääsyvaatimus
Soveltuva ammatillinen perustutkinto tai riittävä hevosalan osaaminen, sekä täysi-ikäisyys ensimmäisen lukukauden aikana. Opintolinjalle järjestetään maksullinen soveltuvuuskoe.

Koulutusaika
Opiskeluun sisältyy noin 9 lähiopetusjaksoa, kestoltaan kolme päivää. Lähiopetuspäivinä ovat opiskelu, asuminen ja ruokailu opiskelijalle maksuttomia.

Kustannukset
Oppikirjat ja muun opintomateriaalin opiskelija kustantaa itse (opintomateriaalimaksu 30-50 €/ lukukausi). Lisäksi opiskelijan on suoritettava OPH:n tutkintomaksu 58 €.

Sivu päivitetty viimeksi 14.03.2017

Seuraavan koulutuksen alkamisajankohta on avoin.

Elokuussa 2017 alkavan opintolinjan hakuaika on päättynyt.

Hevostalouden e-perusteet

Lisätietoa:

Katri Ojanen
Katri Ojanen
Opettaja, valjastyö
katri.ojanen a hevosopisto.fi
puh: 045 7734 8239
Leena Hietanen
Leena Hietanen
Apulaisrehtori, Opinto-ohjaaja
Nora Laaksonen
Nora Laaksonen
Koulutussihteeri
nora.laaksonen a hevosopisto.fi
puh: (02) 7602 223