Hevosopisto

Hevostalouden perustutkinnon osaan valmistava koulutus HEVOSVARUSTEIDEN VALMISTAMINEN

Kokopäiväopinnot, kesto 1 vuosi

Maatalousalan perustutkinnon Hevostalouden koulutusohjelmassa suorittanut voi päivittää tutkintonsa Hevostalouden perustutkinnoksi. Mikäli sinulla ei ole em. Maatalousalan perustutkintoa, mutta omaat riittävän tietämyksen ja työkokemuksen hevosalalta, voit osoittaa osaamisesi tutkinnon pakollisista osista tutkintotilaisuuksissa.

Opiskelu tapahtuu päiväopintoina Hevosopistolla, josta huomattava osa on käytännön työskentelyä valjasverstaalla, pajassa ja puutyöverstaalla. Koulutus painottuu hevosvarusteiden valmistukseen ja korjaukseen.

Keskeiset sisällöt
Ompelutekniikat, perusvarusteiden suunnittelu, valmistaminen ja korjaus, varusteiden sovittaminen eri hevosryhmille, varustealan yrittäjänä toimiminen.

Pääsyvaatimus
Soveltuva ammatillinen perustutkinto tai riittävä hevosalan osaaminen sekä vähintään 18 vuoden ikä. Opintolinjalle järjestetään maksullinen soveltuvuuskoe.

Kustannukset
Opetus, asuminen opiskelija-asuntolassa sekä ateriat koulupäivinä ovat maksuttomia. Oppikirjat ja muun opintomateriaalin opiskelija kustantaa itse. Opiskelijan, joka suorittaa opinnot näyttötutkintona, on suoritettava OPH:n tutkintomaksu 58 €.

Sivu päivitetty viimeksi 08.06.2016

Seuraava koulutus

Aloitusajankohta on avoin.

Hevostalouden e-perusteet

Lisätietoa:

Katri Ojanen
Katri Ojanen
Opettaja, valjastyö
katri.ojanen a hevosopisto.fi
puh: 045 7734 8239
Leena Hietanen
Leena Hietanen
Apulaisrehtori, Opinto-ohjaaja