Hevosopisto

Hevostenvalmentajan ammattitutkintoon valmistava koulutus RATSUVALMENNUS

Monimuotokoulutus

Ammattitutkintoon valmistavaa monimuotokoulutusta järjestetään aikuisille, alan työelämässä toimiville henkilöille. Koulutuksen tavoitteena on oman ammattitaidon osoittaminen hyväksytysti tutkintotilaisuudessa.

Opiskelusta huomattava osa tapahtuu työpaikalla. Oppilaitoksessa järjestettävät lähiopetusjaksot sisältävät teoria- ja käytännön opetusta ja tukevat työssäoppimista ja itsenäistä opiskelua.

Keskeiset sisällöt
Tutkinnon osat: hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen, hevosalan yrityksen johtaminen ja kehittäminen tai hevosalan yrityksessä toimiminen sekä nuoren ratsuhevosen kouluttaminen tai kouluhevosen kouluttaminen tai estehevosen kouluttaminen.

Koulutusaika
Opiskeluun sisältyy noin 15 lähiopetusjaksoa, kestoltaan kolme päivää. Opiskelijoilla on mahdollisuus majoittua Hevosopistolla lähiopetusjaksojen aikana.

Pääsyvaatimus
Opiskelijalla tulee olla alan työpaikka koulutuksen ajalle sekä vähintään 18 vuoden ikä ensimmäisen lukukauden aikana. Opintolinjalle järjestetään maksullinen soveltuvuuskoe.

Kurssihevonen
Lisäksi opiskelijalta edellytetään vähintään vaativa B -tason ratsastustaitoa ja vaativa B - vaativa A -tason kurssihevosta (kilpailunäytöt).

Kustannukset
Omavastuuosuus sisältää opetuksen ja ohjauksen sekä kurssilla jaettavan opiskelumateriaalin. Lisäksi opiskelijan on suoritettava OPH:n tutkintomaksu 58 €.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Sivu päivitetty viimeksi 14.03.2017

Seuraavan koulutuksen alkamisajankohta on avoin.

Elokuussa 2017 alkavan opintolinjan hakuaika on päättynyt.

Ammatillisen lisäkoulutuksen tutkinnon perusteet uudistuvat 1.1.2018. Tutkinnon perusteita ei ole vielä vahvistettu.

E-perusteet

Lisätietoa:

Pirkko Herd
Pirkko Herd
Opettaja, ratsastus
pirkko.herd a hevosopisto.fi
puh: 040 6815 877
Leena Hietanen
Leena Hietanen
Apulaisrehtori, Opinto-ohjaaja