Hevosopisto

HEVOSTALOUDEN PERUSTUTKINTOON VALMISTAVA KOULUTUS Ratsastuksenohjaaja

Monimuotokoulutus, kesto 2 vuotta

Hevostalouden perustutkinnon voi suorittaa monimuotokoulutuksena työn ohessa. Opiskelusta huomattava osa tapahtuu työpaikalla. Oppilaitoksessa järjestettävät lähiopetusjaksot sisältävät teoria- ja käytännön opetusta ja tukevat työssäoppimista ja itsenäistä opiskelua. Tutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opiskelukelpoisuuden.

Pääsyvaatimus
Peruskoulun tai lukion oppimäärä, työkokemus hevosalalta, alaan liittyvä työ- tai harjoittelupaikka opintojen ajalle sekä vähintään 18 vuoden ikä ensimmäisen lukukauden aikana. Lisäksi vähintään helppo B -tason ratsastustaito. Hakijoille järjestetään maksullinen soveltuvuuskoe.

Ensimmäinen opintovuosi:
Tutkinnon osat: hevostenhoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen, yrittäminen hevostalousalalla, tallin ja talliympäristön hoito sekä ratsastaminen ja ajaminen.

Toinen opintovuosi:
Tutkinnon osat: ratsastuksenohjaajan ratsastaminen, ratsuhevosten kouluttaminen ja ratsastuskoulussa työskenteleminen, ratsastuksen ohjaaminen, tallin ja talliympäristön hoitaminen.

Lähiopetusjaksot Hevosopistolla
Opiskeluun sisältyy noin 18 lähiopetusjaksoa, kestoltaan kolme-neljä päivää. Lähiopetuspäivinä ovat opiskelu, asuminen ja ruokailu opiskelijalle maksuttomat.

Kurssihevonen
Opiskelijalla tulee olla käytössään vähintään helppo A -tason kurssihevonen osin jo ensimmäisenä opintovuotena (sekä soveltuvuuskokeessa).

Kustannukset
Oppikirjat ja muun opintomateriaalin opiskelija kustantaa itse (opintomateriaalimaksu 30-50 €/ lukukausi, kurssihevosen tallipaikka). Lisäksi opiskelijan on suoritettava OPH:n tutkintomaksu 58 €.

Sivu päivitetty viimeksi 14.03.2017

Seuraavan koulutuksen alkamisajankohta on avoin.

Elokuussa 2017 alkavan opintolinjan hakuaika on päättynyt.

Hevostalouden e-perusteet

Lisätietoa:

Leena Hietanen
Leena Hietanen
Apulaisrehtori, Opinto-ohjaaja
Nora Laaksonen
Nora Laaksonen
Koulutussihteeri
nora.laaksonen a hevosopisto.fi
puh: (02) 7602 223