Hevosopisto

HEVOSTALOUDEN PERUSTUTKINTOON VALMISTAVA KOULUTUS Hevostenhoitaja

Monimuotokoulutus, kesto 2 vuotta

Hevostalouden perustutkinnon voi suorittaa monimuotokoulutuksena työn ohessa. Opiskelusta huomattava osa tapahtuu työpaikalla. Oppilaitoksessa järjestettävät lähiopetusjaksot sisältävät teoria- ja käytännön opetusta ja tukevat työssäoppimista ja itsenäistä opiskelua. Tutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opiskelukelpoisuuden.

Pääsyvaatimus
Opiskelijalla tulee olla peruskoulun tai lukion oppimäärä, työkokemusta hevosalalta, alaan liittyvä työ- tai harjoittelupaikka opintojen ajalle sekä vähintään 18 vuoden ikä ensimmäisen lukukauden aikana. Koulutukseen hakeutuville järjestetään maksullinen soveltuvuuskoe.

Ensimmäinen opintovuosi:
Tutkinnon osat: hevostenhoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen, yrittäminen hevostalousalalla, tallin ja talliympäristön hoito sekä ratsastaminen ja raviurheilu.

Toinen opintovuosi:
Opiskelija hakeutuu yhteen seuraavista suuntautumisopintovaihtoehdoista: hevosharrastepalvelujen tuottaminen, hevoskasvatus, hevosvarusteiden valmistaminen, kengittäminen, ravihevosten hoitaminen ja valmentaminen.

Lähiopetusjaksot Hevosopistolla
Opiskeluun sisältyy noin 16 lähiopetusjaksoa, kestoltaan kolme-neljä päivää. Lähiopetuspäivinä ovat opiskelu, asuminen ja ruokailu opiskelijalle maksuttomia.

Kurssihevonen
Opiskelijat, jotka valitsevat toiselle vuodelle osaamisalaksi hevosharrastepalvelujen tuottamisen, suorittavat ensimmäisen vuoden aikana soveltuvuuskokeen osaamisalan opintoihin omalla kurssihevosella.

Kustannukset
Oppikirjat ja muun opintomateriaalin opiskelija kustantaa itse (opintomateriaalimaksu 30-50 €/ lukukausi). Lisäksi opiskelijan on suoritettava OPH:n tutkintomaksu 58 €.

Sivu päivitetty viimeksi 14.03.2017

Seuraavan koulutuksen alkamisajankohta on avoin.

Elokuussa 2017 alkavan opintolinjan hakuaika on päättynyt.

Hevostalouden e-perusteet

Lisätietoja:

Leena Hietanen
Leena Hietanen
Apulaisrehtori, Opinto-ohjaaja
Nora Laaksonen
Nora Laaksonen
Koulutussihteeri
nora.laaksonen a hevosopisto.fi
puh: (02) 7602 223