Hevosopisto

Hevostalouden perustutkinnon osaan valmistava koulutus HEVOSHARRASTEPALVELUJEN TUOTTAMINEN

Monimuotokoulutus, kesto 1 vuosi

Maatalousalan perustutkinnon hevostalouden koulutusohjelmassa suorittanut voi päivittää tutkintonsa Hevostalouden perustutkinnoksi. Jos sinulla ei ole em. Maatalousalan perustutkintoa, mutta omaat riittävän tietämyksen ja työkokemuksen hevosalalta, voit osoittaa osaamisesi tutkinnon pakollisista osista tutkintotilaisuuksissa.

Opiskelusta huomattava osa tapahtuu työpaikalla. Oppilaitoksessa järjestettävät lähiopetusjaksot sisältävät teoria- ja käytännön opetusta ja tukevat työssäoppimista ja itsenäistä opiskelua.

Keskeiset sisällöt
Ratsastustaidon kehittäminen, harrastepalvelujen suunnittelu ja tuottaminen, ratsastuksen ja hevostaitojen opettaminen, alan palveluyrittäjänä toimiminen. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa SRL:n hevosharrasteohjaaja -ammattinimikkeen kokeet.

Pääsyvaatimus
Soveltuva ammatillinen perustutkinto tai riittävä hevosalan osaaminen, alaan liittyvä työ- tai harjoittelupaikka opintojen ajalle sekä vähintään 18 vuoden ikä ensimmäisen lukukauden aikana. Opintolinjalle järjestetään maksullinen soveltuvuuskoe.

Lähiopetusjaksot Hevosopistolla
Opiskeluun sisältyy noin 8 lähiopetusjaksoa, kestoltaan kolme päivää. Lähiopetuspäivinä ovat opiskelu, opiskelijan majoitus ja ruokailu opiskelijalle maksuttomia.

Kurssihevonen
Opiskelijoilla tulee olla käytössään vähintään Helppo B tason kurssihevonen (myös soveltuvuuskokeessa).

Kustannukset
Oppikirjat ja muun opintomateriaalin opiskelija kustantaa itse (opintomateriaalimaksu 30-50 €/ lukukausi, kurssihevosen tallipaikka). Lisäksi opiskelijan on suoritettava OPH:n tutkintomaksu 58 €.

Sivu päivitetty viimeksi 17.10.2016

Seuraava koulutus

Seuraavan koulutuksen alkamisajankohta on avoin.

Hevostalouden e-perusteet

Lisätietoa:

Marjo Mettala
Marjo Mettala
Ratsastuksenopettaja
marjo.mettala a hevosopisto.fi
puh: 040 4589 239
Anu Korppoo
Anu Korppoo
Ratsastuksenopettaja
anu.korppoo a hevosopisto.fi
puh: 040 8607 611