Hevosopisto

Tiedon siivin raviradalle

Tiedon siivin raviradalle on Hevosopiston innovatiivinen ravihevosen valmentamista, kilpailuttamista ja terveyden ylläpitoa koskeva oppimis- ja kehittymisprojekti.

719f-bosse-ilkka.jpg
Tiedon Siivin -projektihevonen Big Bad Hoss valmentaja Ilkka Korven esittämänä.

Tiedon siivin – projekti pitää sisällään kolme ravihevosta, kaksi lämminveristä ja yksi suomenhevonen, jotka on valjastettu Suomen johtavan urheiluhevosen hoidon, valmennuksen ja terveydenhuollon mannekiiniksi. Nämä hevoset kasvavat hyväsukuisista ravurivarsoista kilpahevosiksi useiden oman osa-alueensa huippuasiantuntijoiden tukemana. Oleellisena osa projektia on avoimuus, eli kaikkien halukkaiden saatavilla olevat tieto hevosten hyvinvoinnin tekijöistä, valmennuksesta ja terveyden ylläpidosta. Hevosten kehittymistä mitataan säännöllisesti tieteellisin keinoin.

Projektihevosten valmentamiseen, hyvinvointiin ja kilpailuttamiseen osallistuu suomalaisia alansa huippuasiantuntijoita. Asiantuntijat osallistuvat hevosen valintaan, suunnittelevat valmennusta ja terveyden ylläpitoa, seuraavat kehittymistä ja antavat myös käytännön osaamispanoksensa auttaaksen projektihevosta urallaan eteenpäin varsasta kilpahevoseksi asti.

Projektin käytännön toteutus tapahtuu Hevosopiston Ilkka Korven valmennustallissa. Hevosopiston raviurheiluun suuntautuneet opiskelijat ovat mukana projektihevosen arjessa ja saavat näin mahdollisuuden seurata huippuasiantuntijoiden työtä aitiopaikalta.


Fasu_rakenne Besse rakenne 6040-img-5874.jpg Bosse Miia Illeri_pikkuprinssi Illeri_pää Illeri_rakenne d169-img-8188.jpg

Sivu päivitetty viimeksi 16.10.2015

Ajankohtaista
Asiantuntijat

Valmennus:

Ravivalmentaja
Ilkka Korpi
käytännön valmennus ja ohjastus

Eläinlääkäri, opettaja,
Seppo Hyyppä
hevosen fysiologia, valmennuksen suunnittelu ja testaus

Ruokinta:

Hevosopiston opettaja
Marjatta Lähdekorpi
ruokinta

MTT:n hevostalouden erikoistutkija
Markku Saastamoinen
ruokinta

Terveydenhuolto:

Eläinlääkäri
Jukka Houttu
urheiluhevosen terveys

Eläinlääkäri
Anne Sjöholm
tarttuvat taudit, suorituskyvyn ylläpito, verinäytteet

Hevosten lihashuollon asiantuntija
Tuula Pursiainen
lihashuolto