Hevosopisto

Kansainvälinen yhteistyö on vilkasta

Hevosopiston kansainvälinen koulutusyhteistyö on vilkasta. Ypäjällä mm. vierailee vuosittain useita kansainvälisiä lajinsa huippuvalmentajia, joiden annista pääsevät nauttimaan sekä opiskelijaryhmät että alalla jo toimivat ammattilaiset. Oppilaitos on mukana myös kansainvälisissä projekteissa.

Kansainvälisyyttä lisäävät vuosittain toistuva Finnderby-kilpailu ja muiden toimijoiden Ypäjällä järjestämät koulutustapahtumat ja seminaarit. Tietoa tulevista tapahtumista löytyy tapahtumakalenterista ja tiedotteista.

Opiskelijoiden arjessa kansainvälisyys näkyy myös työssäoppimisjaksoilla. Yli puolet kaikista opiskelijoista suorittaa vähintään yhden jakson ulkomailla, ja esim. ratsastuksenohjaajaopiskelijoista lähes kaikki käyvät opintojensa aikana jaksolla ulkomailla. Paikkoina on myös suomalaisten omistamia ja johtamia talleja kuten Kyra Kyrklundin Snowhill Farm sekä Piia Pantsun ja Timo Nurmoksen tallit.

Ulkomaisia työssäoppimispaikkoja

IGEQ – mukana yli 30 maata

Hevosopisto on mukana kansainvälisessä ratsastuksenopettajien ja valmentajien tutkintojärjestelmässä (International Group for Equestrian Qualifications) Suomen edustajana. Järjestöön kuuluu yli 30 maata ja sen tavoitteena on pitää yllä ja kehittää ratsastuksen opettamisen laatua jäsenmaissa tutkintojärjestelmän avulla.

Yhteistyö on vilkasta ja käytännönläheistä. IGEQ järjestää mm. koulutus- ja teematapaamisia jäesenmaissa. Suomessa opintonsa suorittanut ratsastuksenohjaaja tai -opettaja voi hakea järjestöltä kansainvälisen työpassin, joka hyväksytään jäsenmaissa työskentelyssä ja jatko-opinnoissa.

IGEQ - lue lisää

EEN – eurooppalaista koulutusyhteistyötä

Hevosopisto toimii aktiivisesti myös eurooppalaisessa hevosalan oppilaitosten yhteistyöverkostossa. Equestrian Educational Network eli EEN on toiminut vuodesta 1999. Sen tavoitteena on erityisesti kehittää hevosalan ammatillista koulutusta järjestämällä opiskelija- ja opettajavaihtoa sekä yhteisiä koulutustilaisuuksia alan opettajille.

Verkoston ovat käynnistäneet alan johtavat eurooppalaiset oppilaitokset ja sen toimintaan osallistuu tällä hetkellä yhdeksän eurooppalaista alan oppilaitosta. EEN järjestää tapaamisia ja koulutuksia, paikkoina ovat olleet mm. Ranskan Saumur, Saksan Warendorf, Hollannin Deurne, Ruotsin Strömsholm ja Ypäjä.

EEN - lue lisää

Lue lisää yhteistyökouluista: Deutsche Reitschule Warendorf, L'Ecole Nationale d'Équitation Saumur, Flyinge, Hartpury College, Norsk Hestesenter, Strömsholm, Escola Nacional de Equitacao, Portugali

Kengityssepillä kansainvälinen hyväksyntä

Eurooppalaisten kengitysseppäjärjestöjen liitto European Federation of Farriers Associations (EFFA) on tarkastanut Hevosopistolla järjestettävän kengitysseppien ammattitutkinnon tason vuonna 2008 ja myöntää Suomessa tutkinnon suorittaneille oikeuden käyttää nimikettä Euro-farrier. Kansainvälistä osaamista Ypäjän pajalle tuovat tutkintojen arvioinnissa ja koulutuksessa käytettävät ulkomaiset osaajat.

EFFA - LUE LISÄÄ

Jalostusta ja kulttuurihistoriaa

Vuonna 2011 Hevosopisto kutsuttiin jäseneksi myös eurooppalaiseen valtionsiittoloiden järjestöön. European State Studs´Association -järjestössä on 32 jäsensiittolaa yhteensä 16 eri maassa, mm. Ruotsissa, Saksassa, Puolassa, Itävallassa, Ranskassa, Italiassa ja Unkarissa. Järjestön päämaja sijaitsee Marbachin siittolassa Saksassa.

Vuonna 2008 perustetun ESSA:n tavoitteena on säilyttää eurooppalaisten valtion hevossiittoloiden perintöä. Kokemusten ja tiedon jakamiseksi jäsenet tekevät yhteistyötä koulutuksessa, markkinoinnissa ja matkailussa sekä hallinnon kehittämisessä. Fokuksessa ovat myös EU:n lainsäädäntö, jalostuksen tutkimus ja hevosten hyvinvointi. Yksi tavoite on geneettisen materiaalin säilyttäminen ja vaihtaminen, erityisesti koskien urheiluhevosia ja uhanalaisten hevosrotujen säilyttämistä.

ESSA - lue lisää
ESSAn matkailuesite
4MB, päivitetty 1.11.2012
ESSA courier 1/ 2013
ESSAn tiedote 1/2013
198KB, päivitetty 18.3.2013
ESSA review 2013.pdf
1.5MB, päivitetty 7.1.2014

Sivu päivitetty viimeksi 09.06.2016