Hevosopisto

Hevosopisto - osaaminen antaa etumatkaa

Hevosopisto Oy on yleishyödyllinen osakeyhtiö, jonka päätehtävä on järjestää alan ammatillista koulutusta. Oppilaitoksen nimi on Ypäjän Hevosopisto.

Jo perustamisvaiheessa Hevosopistolle määriteltiin tehtäväksi järjestää myös muuta toimintaa, joka ammatillisen koulutuksen lisäksi palvelee myös alan ammattilaisia ja harrastajia. Näitä palveluita ovat mm. kilpailut ja muut tapahtumat, valmennukset, nuorten hevosten koulutus jne.

Hevosopiston omistavat Suomen valtio, Suomen Hippos ry ja Suomen Ratsastajainliitto ry, Forssan, Jokioisten ja Ypäjän kunnat. Oppilaitos toimii valtioneuvoston luvalla ja opetusministeriön valvonnassa.

Omistajat ja organisaatio

Ammattitaito syntyy tiedosta, taidosta ja kokemuksesta


Ypäjän Hevosopiston tavoitteena on kouluttaa alalle ammattilaisia, jotka ovat kilpailukykyisiä myös kansainvälisesti.

Perustutkinnossa opistolla voi kouluttautua mm. hevostenhoitajaksi tai ratsastuksenohjaajaksi. Osa opiskelijoista suorittaa myös lukion ja/tai ylioppilastutkinnon.

Opisto järjestää myös alan ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin valmistavaa koulutusta ( ratsastuksenopettaja kv II, ratsastuksenopettaja kv III eli master, kengitysseppä, ratsu- tai ravivalmentaja, hevoshieroja). Ammatillista lisäkoulutusta ovat ratsastusterapeutin ja sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutukset.

Hyvät opetushevoset ja kansainvälistä kärkeä olevat olosuhteet


Hevosopisto omistaa noin 140 opetuskäytössä olevaa ratsu-, ravi- tai ajohevosta. Myös Luken hevosyksikön omistamat hevoset ovat opetuskäytössä. Lisäksi opiston talleissa asuu yksityisten omistamia hevosia.

Siittolanmäen tallien arkivahvuus on noin 300 hevosta. Ikäjakauma kattaa hevosen koko elinkaaren, vaikkakin valtaosa on työikäisiä urheiluhevosia. Hevosten koulutustaso vaihtelee opetettavista varsoista vaativien luokkien kilparatsuihin ja huippuravureihin.

Hevosopisto toimii yli 300 hehtaarin alueella, josta osan omistaa Luke ja osan metsähallitus. Käytössä on laaja hevosurheilualue useine kenttineen, ravureiden valmennusrata hiittisuorineen, täysimittainen ravirata, valjakkoajorata ja kansainväliset mitat täyttävä maastoesterata. Hevosopistolla on neljä ratsastushallia, jotka tarjoavat erinomaiset olosuhteet läpi vuoden.

Laaja yhteistyöverkosto


Hevosopisto tekee yhteistyötä mm. alan järjestöjen, muiden oppilaitosten ja valikoitujen yritysten kanssa. Yhteistyö on vilkasta ja käytännönläheistä.

Samalla alueella ja osin samoissa tiloissa toimivat Luonnonvarakeskuksen hevostutkimusyksikkö, Osaamiskeskus Hippolis, Suomen hevosurheilumuseo ja Ypäjän Hevossairaala.

Kansainvälinen toiminta
Nuorisoasteen koulutus
Aikuiskoulutus


Sivu päivitetty viimeksi 15.09.2017