Hevosopisto

Ajanlasku Ypäjällä

6.6.2013 10:10

Pöntinen, Pauliina
pauliina.pontinen a hevosopisto.fi

Finnderby on paitsi Hevosopiston, niin uskaltaisin väittää että myös koko pienen Ypäjän kunnan, tällä hetkellä kaupungin, kesän kohokohta. Kesäkauden asioista puhuttaessa käytetään tällä usein määreitä ennen ja jälkeen Derbyn, luulen, että näin on ollut jo 40 vuoden ajan. Määrittely säilyy, riippumatta siitä, järjestetäänkö Derby heti kesäkuun alussa kuten tänä vuonna, vai vasta Juhannuksen jälkeen.

Järjestelyissä on mukana Hevosopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi suuri joukko Ypäjäläisiä. Heillä ei välttämättä ole taustaa hevosurheiluun, mutta sitäkin pidempi tausta Finnderbyyn, on hienoa kuulla mitä erilaisimpia tarinoita tästä jo perinteisestä tapahtumasta.

Olen nyt toista kertaa mukana tapahtuman järjestämisessä kilpailusihteerin ominaisuudessa, kilpailu alkaa huomenna, ja tuntuu, että monta asiaa täytyisi vielä hoitaa.
Kuitenkin äsken käydessäni kilpailualueella näytti siellä  niin valmiilta ja hienolta, että alkoi tuntua, että huomenna 11:00 siellä todellakin päästään aloittamaan 40. Finnderby tapahtuma.

En usko, että kuitenkaan on kyse taikatempusta, vaan hienosta tiimityöstä, jonka ansiosta moni asia on hoitunut taas kuin itsestään, perinteitä kunnioittaen.
Luin jokin aika sitten Finnderbyn käsiohjelmaa vuodelta 1983, tapahtuman organisaatiossa oli mukana monia samoja nimiä, jotka ovat mukana edelleen, myös se kertonee jotakin tapahtuman hengestä. Aika hienoa olla mukana!

Kirjoita kommentti

Kommentti ja nimi ovat pakollisia kenttiä