Kouluratsastaja Yvonne Österholm Ratsuoripäiville

  • 2.3.2020

Ratsuoripäivien klinikka on peruttu koronavirustilanteeseen varautumisen vuoksi.

  • Kuva

Ruotsissa menestyksekkäästi nuoria hevosia kouluttava kouluratsastaja Yvonne Österholm pitää Ratsuoripäivien yhteydessä klinikan ja toimii koeratsastajana kouluoreille. Lähes 20 vuotta Ruotsissa asuneen Österholmin meriittilista on vakuuttava, sillä hän on ollut kuusi kertaa nuorten hevosten MM-finaalissa, voittanut B-finaalin kahdesti ja ottanut useita Breeders Trophy -voittoja Ruotsissa. Lisäksi Yvonne on kilpaillut Grand Prix-tasolla sijoittuen William D-ruunallaan, joka on hänen omaa kasvatustaan. Ruuna edustaa suomalaista Finnish Warmblood-kantakirjaa. 

Ratsuoripäivillä Yvonne Österholm toimii myös orien koeratsastajana. Ruotsissa juuri päättyneillä oripäivillä hän esitti kaksi oria kantakirjaan ja aikaisemmin hänen ratsastamansa oriit on kahdesti palkittu parhaan orin tittelillä. Ratsastaja on myös menestynyt Ruotsissa muun muassa arvostetussa Falsterbon kilpailussa ja voittanut useasti Göteborgin Scandinavium hallissa kilpaillun Sweden Warmblood –trophyn. 

Yvonne Österholmin klinikkaan kutsutaan viisi ratsukkoa, jotka julkaistaan maaliskuun aikana. Perjantaina järjestetään kutsukilpailu, jossa tuomaristo ja Yvonne Österholm arvioivat kotimaisia ratsuhevosia. 

Oripäivien kotimaisten orien listaus julkaistiin viime viikolla ja mukaan on ilmoitettu jo yli 20 ratsu- ja ponioria. Aikataulut julkaistaan maaliskuun alussa.  

Liput Ratsuoripäiville ja klinikkaan tulevat myyntiin Hevosopiston nettisivuille maaliskuun alussa. 

Hinnat 
Lauantain klinikkalippu ostettava erikseen.

Oripäivien liput  Ennakko  Ovelta 
Päivälippu  15 €  17 € 
Päivälippu + katalogi  20 €  23 € 
Kahden päivän lippu  25 €  27 € 
Kahden päivän lippu + katalogi  30 €  33 € 
Yvonne Österholm -klinikka
(ei sisällä sisäänpääsyä Oripäiville) 
50 €  55 € 

Yvonne Österholm
Asunut Ruotsissa vuodesta 2001
Työskennellyt aikaisemmin vuosia ruotsalaisen olympiaratsastaja Jan Brinkin tallissa 

* 2 kertaa oritestin voittaja Ruotsissa
* 6 kertaa finaalissa nuorten hevosten MM-kilpailuissa 
* 2 kertaa B-finaalin voitto nuorten hevosten MM-kilpailussa 
* Useita Breeders Trophy voittoja Ruotsissa eri hevosilla
* Sijoituksia ja voittoja Falsterbossa eri hevosilla
* 4 voittoa Swedish Warmblood Trophy:ssa 
* Yli 75% PSG-luokissa
* GP-sijoituksia omalla FWB kasvatilla William D


Ratsuoripäivät 26.-29.3.2020 Ypäjällä

Ratsuoripäivillä jalostuslupaa hakevat Suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen ja suomalaisen ratsuponin jalostukseen tarjottavat oriit. Nuoret oriit suorittavat oritestin ja vanhemmat hakevat lupaa kilpailutulosten perusteella. Oripäivät toteutetaan Suomen Hippoksen ja Hevosopiston yhteistyönä.

Lisätietoja Suomen Hippoksen verkkosivuilla.