Ypäjän Hevossairaala ja Hevosopisto tiivistävät yhteistyötään

  • 3.1.2020

Ypäjän Hevossairaala ja Hevosopisto tiivistävät yhteistyötä entisestään. Strateginen kumppanuus on osa keväällä 2020 käynnistyvää Hevosopiston tallipalvelujen kehittämiskokonaisuutta.

  • Kuva

Ypäjän Hevossairaala on 1.1.2020 alkaen ottanut vastuulleen Hevosopiston kaikkien hevosten terveydenhuollon ja sairaanhoidon sekä siittolan eläinlääkintäpalvelut.

Strategisen kumppanuuden ja uuden yhteistyösopimuksen myötä tavoitteena on kehittää Hevosopiston hevosten hyvinvoinnin ja terveydenhuollon prosesseja.

– Hevosten ja ihmisten hyvinvointi on toimintamme kivijalka. Tiivistyvän kumppanuuden myötä kehitämme prosessejamme edelleen nykyistäkin systemaattisempaan suuntaan. Ypäjän Hevossairaalan eläinlääkäreiden osaaminen ja tiivis yhteistyö Helsingin Yliopiston kanssa täydentää luontevalla tavalla Hevosopiston osaamiskokonaisuutta, Hevosopiston toimitusjohtaja Pauliina Mansikkamäki kommentoi.

Osana kumppanuutta Hevossairaala vastaa Hevosopiston omistuksessa olevien hevosten hevoskohtaisista hoitosuunnitelmista, perusterveydenhuollon toimenpiteistä, hevosten hyvinvoinnin seurannasta yhdessä tallihenkilöstön kanssa sekä hevosten tarttuvien tautien ehkäisystä. Vuoden alusta alkaen jokaisessa talliyksikössä toimii Hevosopiston henkilökuntaan kuuluva terveydenhoitaja tiiviissä yhteistyössä Hevossairaalan kanssa.

– Lisääntyvä yhteistyö Hevosopiston kanssa tuo myös Hevossairaalalle uusia mahdollisuuksia. Pystymme jatkossa tarjoamaan entistä laajemman potilasmateriaalin tänne sijoitetulle Helsingin Yliopiston hevosiin erikoistuvalle eläinlääkärille, Hevossairaalan vastaavana eläinlääkärinä toimiva hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Anne Sjöholm iloitsee.

-Mahdollisuus parantaa hevosten hyvinvointia edelleen on koko henkilökunnallemme tärkeä asia. Tuomme mielellämme oman panoksemme Hevosopiston hevosten hyvinvoinnin parantamiseen tähtäävään projektiin.

Hevossairaalan toimitiloista löytyvät toimenpidehuoneet, juoksutuskäytävät, leikkaussali ja potilaskarsinoita. Varusteluun kuuluvat mm. nykyaikaiset digitaaliset röntgenkuvantamislaitteet, ultraääni- ja endoskopialaitteistot, shockwave-laite ja kattava hammashuoltovälineistö. Samassa rakennuksessa sijaitsevat Hevosopiston kengityspaja, Hevosfysio-hevosten kuntoutuskeskus sekä eläinlaboratorio ELLAB. Hevosopiston useissa maneeseissa ja raviradalla pystytään tekemään hyvissä olosuhteissa kattavia ontumatutkimuksia.

Ypäjän Hevossairaalan ja Hevosopiston strateginen kumppanuus on merkittävä osa keväällä 2020 käynnistyvää tallipalvelujen kehittämisen kokonaisuutta. Hevosopistolla on omistuksessa hevosia noin 80 ja talliyksiköitä kaikkiaan viisi.

Lisätiedot

Ypäjän Hevossairaala Oy, vastaava eläinlääkäri
Anne Sjöholm
p. 040 046 1122
anne.sjoholm@hevossairaala.fi

Hevosopisto Oy, toimitusjohtaja
Pauliina Mansikkamäki
p. 040 185 8822
pauliina.mansikkamaki@hevosopisto.fi