Tapio Mäki-Tulokas laajensi toimintaansa Ypäjälle

  • 2.10.2019

Suomen ykkösvalmentajiin lukeutuva Mäki-Tulokas on tuonut varsavalmennustoimintansa Hevosopiston tiloihin.

  • Kuva

Tammelalainen ravivalmentaja Tapio Mäki-Tulokas on tällä hetkellä Suomen Hippoksen valmentajatilaston viides.
Kuva: Suomen Hippos/Hanna Laakso

Hevosopiston alueen hevosurheilu- ja raviosaaminen vahvistuu edelleen Tapio Mäki-Tulokkaan laajentaessa toimintaansa Ypäjälle ja Mäki-Tulokkaan varsojen valmennuksesta vastaa pitkän linjan raviammattilainen Oiva Käsnänen.

– Ypäjällä on nyt 12 nuorta valmennettavaa, kaikkiaan Ypäjälle on tarkoitus tuoda vajaa parikymmentä varsaa, kilpatallia Tammelassa pitävä valmentaja kertoo.

Mäki-Tulokas kehuu treenipuitteita huippuluokkaisiksi.

– Olen todella tyytyväinen päätökseen tulla tänne, meidät on otettu hyvin vastaan, Mäki-Tulokas kiittelee.

Hevosopistolla on panostettu viime vuosina raviurheiluosaamiseen. Ilkka Korven jälkeen Hevosopiston ammattivalmentajana aloitti huippuvalmentaja Aripekka Pakkanen. Pakkanen on viihtynyt Ypäjällä hyvin.

– Hevosopistolla on tärkeä rooli raviurheilun ammattiosaamisen näkökulmasta ja hevosten näkökulmasta olosuhteet ovat erinomaiset, Pakkanen kommentoi Hevosopiston puitteita.

Tallin jokaisella lähes kuudellakymmenellä hevosella on oman hoitajan lisäksi 2-3 opiskelijaa apuhoitajina. Apuhoitajat toimivat hevosen oman hoitajan asiantuntevassa ohjauksessa. Opiskelijat pääsevät osallistumaan hevosenomistajille tarjolla olevan Nuorten hevosten akatemian toimintaan. Akatemian toiminnasta vastaa Timo Gardemaister yhdessä ammattihoitajien kanssa.

Hevosopistolla on ravivalmennustoimintaa erinomaisesti palvelevat maastot: runsaasti ajoreittejä, ravirata ja hiittisuora. Hevosopiston alueella toimii myös Ypäjän Hevossairaala sekä Hevosfysio, jota ravitalli hyödyntää itsenäisesti.

Lisätietoja:

Hevosopisto Oy
toimitusjohtaja Pauliina Mansikkamäki
040 185 8822

Hevosopiston ravitalli ja Nuorten hevosten akatemia
Aripekka Pakkanen
040 701 8819

Ravitalli Tapio Mäkitulokas
Tapio Mäkitulokas
050 517 8979