Varssi ja Pajala Suomenhevosten Estemestarit 2019

  • 8.9.2019

Suomenratsujen Kuninkaalliset huipentuivat Estemestaruuteen, 4- ja 5-vuotiaiden Laatuarvosteluihin ja kouluratsastuksen kasvattajakilpailuun.

  • Kuva

Suomenhevosten Estemestaruus 2019 ratkesi tänään Ypäjän Hevosopistolla. Prix de Back On Track luokassa ensimmäisen kierroksen ainoan virheettömän suorituksen tehnyt Varssi – Jonna Pajala säilyttivät johtopaikkansa toisellakin kierroksella ja pokkasivat kultamitalin kotiin viemiseksi. Pohjois-Pohjanmaalta Oulaisista kotoisin oleva Pajala on kilpaillut menestyksekkäästi 11-vuotiaan ori Varssin (i. Maniero) kanssa alue- ja kansallisella tasolla jo useamman vuoden. Eilisen jälkeen toisena ollut kokenut pari Niisun Nestori – Marja Tetri- Rantanen (Tampere) saivat tänään hopeaa ja pronssille ratsastivat Äänenkantaja – Liisa Sassi-Päkkilä (Oulu).

 

Romeon Pippuri ja Rodrik Laatuarvostelun parhaat

Nuorten suomenhevosten Laatuarvostelun Finaalin paras 4-vuotias oli Romeon Pippuri (i. Tosi-Romeo, ei. Siromori, ei. Ero-Mori). Ruuna oli lisäksi lupaavin estehevonen. Lupaavimman askellajihevosen tittelin sai tamma Kuukson Justiina (i. Hessin Leevi, e. Kuukson Amaliia, ei. Mirlakka). Parhaana pienhevosena palkittiin Paletin Liekki (i. Friisin Paletti, e. Ritarin Ruusu, ei. A. T. Musta-Ritari) ja parhaana tammana Nevan Samara (i. E. V. Samurai, e. Niittykorven Tara, ei. Veeran Valkea).

Rodrik (i. Ratsu Reima, e. Knuutilan Sisko, ei. Pellervo) juhli 5-vuotiaiden suomenhevosten Laatuarvostelussa. Ori palkittiin lupaavimpana este- ja kouluhevosena ja oli näin kokonaispisteissä päivän ykkönen. Parhaan 5-vuotiaan tamman palkinnon sai Veikon Onnetar (i. Ponuveikko, e. Osaran Opetus, ei. Olve).

Midsommardröm – Henna Arpalo kuva Jerica Lindroos

Kolme ruunaa kasvattajakisan kärjessä

Kouluratsastuksessa 6-vuotiaiden suomenhevosten Black Horse kasvattajakilpailussa eilisen kärkikaksikko Midsommardröm ja Henna Arpalo pitivät paikkansa loppuun asti. Voittajaruunan isä on menestyksekäs Corleone (i. Corleone, e. Emmentaali, ei. Rallaus) ja sen kasvattaja sekä omistaja on Liselott Monni. Toiseksi sijoittuivat Liinakon Kulkuri ja Laura Porthan, kolmanneksi kiilasi itsensä ratsukko Hurmauksen Onni – Maija Heikkinen. Edellisten lisäksi Suomenratsut ry:n rahapalkinnon saivat Herttuan Hermanni ratsastajaan Elina Kuru sekä Jatkolan Jylinä – Tuija Rummukainen.

 

 

Kelmi Kür Kärkkäiselle

Huikean Suomenhevosviikonlopun päätteeksi nähtiin upea suomenhevosten Kür kouluratsastusluokka. Voiton vei nimiinsä viime vuoden Suomenhevosten koulumestaruus-hopeamitalisti Kulta-ahon Kasimir – Anna Kärkkäinen. Ori Kulta-ahon Kasimir on ennen tätä kilpailua keskittynyt tällä kaudella jalostustehtäviin. Voitto kruunasi Kärkkäisen ahkeroinnin viikonloppuna, sillä hän keräsi matkaansa yhteensä 9 palkintoruusukketta neljän eri hevosen kanssa. Toiseksi luokassa sijoittuivat Silvolan Hemminki – Elina Kuru ja kolmanneksi Korven Velho – Tuija Rummukainen. Ypäjän Hevosopiston kasvatti Ypäjä Arska sijoittui luokassa kuudenneksi omistaja-ratsastajansa Annamari Heikkilän kanssa.

 


Suomenhevosten Kuninkaalliset on kiistatta yksi vuoden päätapahtumista Ypäjän Hevosopistolla. Tapahtuma sai liikkeelle tänäkin vuonna huikean määrän ihmisiä, yleisömäärä nousi viikonlopun aikana useampaan tuhanteen. Hevosia tapahtumassa kilpaili ja esiintyi yli 550.