Suomenratsujen Kuninkaallisissa lämmin tunnelma sateesta huolimatta

  • 7.9.2019
  • Kuva

Temiran Teresa ja Miila Mättölä kuittasivat mukaansa 6-vuotiaiden estesuomenhevosten Black Horse kasvattajakilpailun palkintorahat Ypäjän Hevosopistolla. Tamma Temiran Teresa on illan Orikavalkaadissakin esiintyneen Kiripassin jälkeläinen (i.Kiripassi, e. Temira, ei. Hovi-Ari) ja sen on kasvattanut Satu Kostiainen, omistaja on Elina Niinimäki. Toiseksi kisassa tulivat Elon Oikku – Martta Elonheimo ja kolmanneksi Hilkun Ruusu – Linnea Haukilehto.

Kärkkäinen Kelmi Cupin voittoon

Kouluratsastuksessa Kelmi Cup-kilpailun voittivat Salmiakki Poika ja Anna Kärkkäinen hienolla suorituksellaan. ”Hevonen tuntui hyvältä ja rytmikkäältä koko radan ajan!” kommentoi Kärkkäinen voiton jälkeen. Kärkkäinen sijoittui myös kolmanneksi ratsunaan Harjulan Simson, toiseksi ratsastivat Kulmalan Taika – Helkky Ylönen.

Estemestaruudessa jännittävät asetelmat päätöspäivälle

Yksi lauantaipäivän kohokodista oli Suomenhevosten estemestaruuden 1. osakilpailu Prix de Back On Track, johon starttasi 9 ratsukkoa. Luokka hypättiin 110cm korkeudella. Luokan voittoon ratsasti Aurora Tainio tammalla Hermina. Tainio kehui suomenhevosen olevan rehti ja varma tekijä, joka yrittää aina parhaansa. Ratsukko osallistuu mestaruuskilpailuun nyt 4. kerran.

Toisena ennen huomista ratkaisevaa kilpailua ovat Niisun Nestori – Marja Tetri-Rantanen, kolmantena Valon Nopea – Heidi Mäkinen ja neljätenä Kreppi – Heidi Jokinen.

 

Päivä päätettiin kouluratsastuksen osalta 6-vuotiaiden suomenratsujen Black Horse -kasvattajakilpailun palkintojen jaolla. Ykkösruusukkeen sai Midsommardröm rastsastajanaan Henna Arpalo. Toiseksi sijoittui Liinakon Kulkuri – Laura Porthan ja kolmanneksi Jatkolan Jylinä – Tuija Rummukainen.

 

Ratsastusjousiammunnassa on vauhtia! kuva Iida Savinainen

Suomenhevosten Kuninkaalliset ovat keränneet tänäkin vuonna huikean määrän vieraita Ypäjälle, pieni vesisadekaan ei haitannut monisatapäisen yleisön viihtymistä tapahtuma-alueella. Mm. ratsastusjousiammuntanäytöstä ja orikavalkaadin upeita oreja jälkeläisineen seurattiin täysistä katsomoista.

Sunnuntain ohjelmassa on paljon seurattavaa, mm. kouluratsastuksen 6-vuotiaiden suomenhevosten Black Horse kasvattajakilpailu ja nuorten Suomenhevosten Laatuarvostelu, unohtamatta ratsastusjousiammunta- ja valjakkoajonäytöksiä sekä kouluratsastaja Ville Vaurion vetämää miniklinikkaa. Hevosia tapahtumassa kilpailee ja esiintyy tänä vuonna ennätykselliset 550.