Suomenratsujen Kuninkaallisissa juhlittiin Suomenhevosen päivää

  • 6.9.2019
  • Kuva

Wincent juhli 3-vuotiaiden Suomenhevosten Laatuarvostelun Finaalissa. Este- ja askellajikokeen jälkeen ori Wincent (isä Hessin Leevi, emä Ulrikka, emänisä Kihin Uljas). Ori oli myös sekä lupaavin este- että askellajihevonen. Parhaana piensuomenhevosena palkittiin Hopeasamurai (i.Tussarin Luonnos, e.Vinskiliina, ei.A.T. Vinski) ja parhaana tammana Eturinteen Helmi (i.Lumi Aaroni, e.Vauhdin Vappu, ei.Vauhdin Pöly).

Esteratsastajatkin pääsivät tänään tositoimiin, kun 6-vuotiaiden suomenhevosten Black Horse kasvattajakilpailu käynnistyi. Kilpailu ratkeaa huomenna, kilpailun kärjessä tällä hetkellä neljä ratsukkoa tasatuloksella, kaikki virheettömillä suorituksilla: Temiran Teresa – Miila Mättölä, Hilkun Ruusu- Linnea Haukilehto, Henni Histamiini – Aurora Tainio ja Elon Oikku- Martta Elonheimo.

Martta Elonheimo ja Elon Oikku. Oikku on ollut sisäänratsastettavana Hevosopiston remppalinjalla. Kuva: Suvi Kärkäinen

 

Hevosopiston Silja Ahonen ja Ypäjä Kantri ottivat avauspäivänä yhden esteen alas. Kuva: Suvi Kärkäinen

Legendaarisen jalostusori Kelmin mukaan nimetty suomenhevosten kouluratsastuskilpailu käynnistyi tänään. Kaikkiaan 54 ratsukkoa tavoitteli paikkaa huomiseen ratkaisevaan osakilpailuun, johon pääsi 40 parasta tältä päivältä. Nyt viidennen kerran käytävä kilpailu käydään helppo A-tasolla.

Kelmi Cup on nimetty Ypäjän legendaarisen jalostusori Kelmin mukaan, jolle on merkitty yhteensä 103 jälkeläistä. Suomenhevosten koulumestaruuksia Kelmi keräsi yhteensä seitsemän kappaletta.

Kilpailut jatkuvat koko viikonlopun Ypäjällä, ohjelmassa on nuorten suomenhevosten laatuarvostelut, Kasvattajakilpailut ja suomenhevosten estemestaruus. Kaikkiaan viikonloppuna kilpailee ja esiintyy ennätysmäärä suomenhevosia saman viikonlopun aikana, sillä osallistujamäärä on kokonaisuudessaan noin 550.