Suomenratsujen Kuninkaalliset avattiin kouluratsastuksella

  • 6.9.2019

Akulin Pokaali jaettiin toista kertaa.

  • Kuva

Ypäjän Suomenratsujen Kuninkaalliset avattiin kouluratsastuksella

AKulin Pokaali on kkouluratsastuksen kilpailuluokka, joka on avoin vain tammoille ja se kilpaillaan helppo a-tasoisena. Kaikkiaan luokassa starttasi 40 ratsukkoa ja sen kesto oli noin kuusi tuntia.

Ypäjän Ratsastajia edustava Anna Petäjä ratsasti 10-vuotiaan Jekkulan Laran kanssa luokan voittoon. Tamma oli kolme vuotta poissa kilpa-areenoilta loukkaantumisen ja varsomisen takia ja teki hienon paluun pari viikkoa sitten Ypäjällä.

Akuli oli Valtion Hevossiittolan tamma, joka sai 12 jälkeläistä. Näistä kaksi on palkittuja jalostusoreja. Se myös voitti koulumestaruuden ollessaan vasta 6-vuotias.

Ensimmäisenä päivänä myös ruunia ja oreja kilpaili hieno joukko, sillä niille suunnattuun luokkaan osallistui 42 suomenhevosratsua. Luokka jaettiin kahtia ja voittajiksi ratsastivat Jaana Hohti – Kekkonen ja Anna Kärkkäinen – Kulta-ahon Kasimir. Anna otti haltuunsa myös toisen sijan Harjulan Simsonilla. Hohti oli voittoisa myös astetta helpommalla tasolla 7-vuotiaalla Kekkosella.

Kilpailut jatkuvat koko viikonlopun Ypäjällä, ohjelmassa on nuorten suomenhevosten laatuarvostelut, Kasvattajakilpailut ja suomenhevosten estemestaruus. Kaikkiaan viikonloppuna kilpailee ja esiintyy ennätysmäärä suomenhevosia saman viikonlopun aikana, sillä osallistujamäärä on kokonaisuudessaan noin 550.

Perjantaina vietetään suomenhevosen päivää. Suomenhevosen kantakirja täyttää 112-vuotta.