Suomenratsujen Kuninkaalliset keräävät kansallisrodun edustajat Ypäjälle

  • 3.9.2019

Yli 500 hevosta kilpailee 4 päivän aikana Urheilualueella.

  • Kuva

Tulevana viikonloppuna Ypäjän Hevosopistolla kilpaillaan suomenhevosten omissa kilpailuissa este- ja kouluratsastuksessa. Ohjelmassa on tänä vuonna suomenhevosten estemestaruus, kasvattajakilpailut ja laatuarvosteluiden finaalit. Pararatsastajille on tarjolla yksi luokka, ja siinä hevosina nähdään myös pelkästään suomenhevosia. Kouluratsastuksessa nähdään ratsukoita aina helpolta tasolta vaativaan luokkaan. Mukana on myös tänä vuonna Lappeenrannassa koulumestaruuksissa kilpailleet mitalistit.

Kilpailut alkavat torstaina kouluratsastuksella ja jatkuvat läpi viikonlopun. Tapahtuma on perinteisesti kerännyt suuren yleisön viikonlopuksi ja tänä vuonna tapahtumaan on yleisöltä vapaa pääsy.

Kasvattajakilpailuissa ratkotaan este- ja koulupuolen parhaimmisto 6-vuotiaissa hevosissa. Koulupuolella osallistujia on 32 ja esteillä nähdään 22 nuorta suomenhevosta.

Keväällä on karsittu Laatuarvosteluun ympäri Suomea 3-, 4- ja 5-vuotiaita hevosia, jotka nyt nähdään Ypäjällä perjantaista sunnuntaihin este- ja askellajikokeissa.

Oheisohjelmana on perinteinen Orikavalkadi, ratsastusjousiammuntaa ja vikellystä. Alueella on myös runsaasti näytteilleasettajia ja keppihevosturnajaiset.

Lisää tietoa tapahtumasta: http://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/suomenratsujen-kuninkaalliset/

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/2415991171966213/