Kenttäkilpailut laukkailtu maaliin

  • 13.6.2019

Kisaviikon toisen päivän painopiste oli maastokokeissa.

  • Kuva

Kaikkiaan maastoradoille torstaina starttasi 110 ratsukkoa. Suomenhevosten Prix de Suomen Hippos-luokan voittaja hallitsi kilpailua mestarin varmuudella. Knuutilan Veikko ja Lotta-Katariina Lehtonen voittivat 90 senttimetrin tasolla kilpiallun luokan ja parivaljakolla on taskussa kaikkiaan 5 kenttämestaruutta. Toiseksi sijoittui Ypäjän Ratsastajia edustava Hanna Sairanen ja Musta Magia, jotka jäivät vain 5,7 pisteen päähän.

Kenttä Cup kilpailtiin 100 sentin esteillä ja myös tässä luokassa kotiareenalla viihtyivät Iina Purontakanen ja Jaguar In Glove. Heti heidän takanaan olivat Minna Leppälä-PirttiläEvyta, jotka eilen voittivat nuorille hevosille suunnatun Avant Trophy -osakilpailun. Kolmanneksi luokassa sijoittui Axel Lindberg 7-vuotiaalla SG Marimia:lla.

90 senttimetrin tasolla kilpailtiin myös Ponicup, jonka voitto lähti Tammelaan Anselmi Laihon matkaan. 14-vuotias ratsastajan voittoponina oli tänää Ewan Stone ja Anselmi oli luokassa myös kolmas Candyman Joen kanssa. Toiseksi luokassa sijoittui Helsingin Ratsastajia edustava Aino Lindblom – Tinnecarrig Ben.

90 senttimetrin avoimessa luokassa Garin Helenius nosti sijoituksensa eiliseltä kolmannelta paikalta kärkeen hevosella Come Back Sissy. Toiseksi estevirheettömällä maastolla sijottui Katja PaasojaBad Boy 2 ja kolmas luokassa oli Elina Jääskeläinen ja Lanceta.

80 luokassa nähtiin kaikkiaan 41 maastoon lähtenyttä ratsukkoa ja päivän onnistujaksi nousi Netta PekkarinenBraveheart II. Sijalle kaksi nousi Nana Salo ja Doyher Ruby Rose kun taas kolmas sija kirjattiin Anne-Mari Vanhaselle hevosella Ozzy.


Koulukentillä miteltiin Talent Cup:ssa ja kouluderbyjen ensimmäisissä osakilpailuissa. Ponien Talent-luokassa huomisille taitoarvosteltaville rataesteille lähtee Ella NuuttilaFigaro, kun taas hevosten sarjassa tänään parhaimman tuloksen saivat Emily PapinsaariSunny Raggae.

Kouluponiderbyssä lopputulokset ratkeavat vasta perjantaina, mutta tänään parhamille prosenteille 37 ratsukon luokassa ylsi Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior. Junioreiden luokassa kärjessä on Veera PirkolaDo Me a Favor.

– Tämä on mun kakkosratsuni ja tarkoitus olisi kilpailla tällä kaudella kohti vaativampia ohjelmia. Jokusen vaativa B-luokan olemme jo menneet, kertoi Pirkola, joka myös kilpailee kotimaisten junioriratsastajien kärjessä toisella hevosellaan.

Avoimessa helppo c-tasolla ratsastetussa luokassa liki lähes 70 prosentin tuloksen ratsasti Julia Reinikkala ponilla Bacajo v/d Bijls Hoeve.