Sanna Koskiluhta pararatsastuksen Suomen mestariksi

  • 9.6.2019

Finnderby päättyi mestaruustunnelmissa, kun Sanna Koskiluhta piti kärkipaikkansa ja voitti pararatsastuksen Suomenmestaruuden kokonaistuloksella 137,189.

  • Kuva

Kultamitalisti Sanna Koskiluhta ja Liptona III valmentaja Helkky Ylösen taluttamana, kuva Anna-Kaisa Rantalainen

Koskiluhta ratsastaa 15-vuotiaalla Jaana Järvisen omistamalla Liptona III:lla. Mestaruudesta kilpaili 8 ratsukkoa.

– Vapaaohjelma näytti loppuosan paria rikettä lukuun ottamatta oikein hyvältä, ratsukon kisavalmentaja Helkky Ylönen arvioi.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin tähtäävä Koskiluhta kilpailee tällä kaudella uudella tasolla, kun hänen luokitustaan on muutettu.

– Tämä luokka ilman laukkaa sopii minulle paremmin. Rata tuntuu kyllä lyhyeltä, mutta muuten tuntuu sopivalta.

Hopea ripustettiin MM-tasollakin kilpailleen Pia Reitin kaulaan. Reitti ratsasti omistamallaan Supremolla vapaaohjelmassa tuloksen 68,650 ja nousi siten ohi lauantain jälkeen kakkospaikkaa pitäneen Marja Mikolan. Mikola ja Gerke B palkittiin tänään pronssilla.

Sunnuntaina vapaaohjelmaa arvosteli italialainen 4* kansainvälinen pararatsastustuomari Nicoletta Milanese.

– Erittäin hyviä ratsastajia, hyviä hevosia. Toivon näkeväni heitä tulevaisuudessa kansainvälisissä kilpailuissa. Heillä on kansainväliseen kilpailemiseen tarvittavat elementit kunnossa. Eilen ja tänään eri asiat vaikuttivat tuloksiin. Eilen kuumuus, tänään tuuli. Hevoset olivat kuuliaisia ja ratsastajat taitavia. Yritin antaa heille mahdollisimman paljon kommentteja.

Pararatsastajien lopputulokset 

Nurmella jatkettiin derbytunnelmissa, kun vuorossa olivat senioriderby ja suomenhevosderby. Senioriderbyn voittoa lähti tavoittelemaan 16 ratsukkoa. Voittoon ratsasti Loimaan Ratsastajien Anna Grön Backwoods Casperilla ainoalla puhtaalla radalla. Ilona Mattila – Workaholic H toiseksi ja Saima Alitalo– Bellezza di Notte kolmanneksi.

Suomenhevosten derbyvoiton vei Päivi Stranden Ventterin Pojulla. Puolentoista vuoden sairaslomalta palannut Poju nauttii Strandenin mukaan kilpailemisesta. Kenttämestaruuspronssiakin aikoinaan voittanut hevonen, palaa tänä vuonna todennäköisesti myös maastoradoille.

– Derbyrata oli kiva. Siinä oli sopivasti tekemistä. Poju on omanarvonsa tunteva herra, joka haluaa tasaisin välein käydä reissussa. Meillä on tähtäimessä Hippos-luokat ja myöhemmin kaudella estemestaruudet täällä Ypäjällä ja ehkä myös kenttämestaruudet.

Päivi Stranden ja Ventterin Poju, kuva Hanna Heinonen 

Kouluratsastuksessa SRL:n Medium Champion Cup 2019 starttasi Salon Ratsastusseuraa edustavan Jenni Linnan – Franziskaner johdolla. Anne Nuutinen – Karelia Carrus 67.278% otti toisen sijan Helkky Ylösen sijoittuessa Kiahan Sinclairilla 67.222% kolmanneksi.

46. kertaa järjestetty Finnderby keräsi kaikkiaan 551 lähtöä. Yleisöä oli järjestäjän arvion mukaan viikonlopun aikana reilu 4000 kävijää. Hevosopistolla jatketaan kilpailujen merkeissä heti tiistaina, kun Kisaviikko käynnistyy. Kisaviikolle kertyy yli 1200 starttia.

Tiedotetta päivitetty 11.6. Medium Champion cupin osalta