Sandra Lähde Finnderby voittoon

  • 9.6.2019

Tuija Rosenqvistille kolmas Mannerheimin kenttäratsastuskilpailuvoitto.

  • Kuva

Sandra Lähde ja Fanita, kuva Hanna Heinonen

Aamupäivällä kilpailtiin kenttäratsastuksen maastokokeet, jotka ratkaisivat luokkien voittajat.

Mannerheimin Kenttäratsastuskilpailun voitti Tuija Rosenqvist jo kolmannen kerran. FF Pacemaker laukkasi maaston täsmällisesti ihanneaikaan. Rosenqvist hallitsi kilpailua alusta alkaen ja maaston jälkeen hän oli iloisella mielellä.

Tuija Rosenqvist ja FF Pacemaker alias Super Saku, kuva Hanna Heinonen

-Rata oli todella kiva, sai vähän miettiä askelmääriä parissa tehtävässä. Derbykentän tehtävät olivat ehkä vaikeimpia radalla, voittaja analysoi rataansa.

Kilpakumppanina on 9-vuotias suomessa syntynyt ruuna, joka on ollut Rosenqvistin omistuksessa nyt muutaman vuoden. Ratsukon tavoitteet ovat jo seuraavalla tasolla.

– Tämä kilpailu toimi hienosti välitsekkauksena ja tällä kaudella olisi tarkoitus kilpailla jo kolmea tähteäkin. Keväällä olimme ulkomailla kahden kilpailun verran ja sielläkin meni kaikki todella kivasti.

Kahdessa tähdessä voitto lähti virolaisen Jaagub Kallasteen matkaan, sillä hän onnistui ratsastamaan estevirheettömän maaston ja nousi toiselta sijalta Olli Royalin kanssa.

Esteratsastuksen pääluokan, Hankkija Finnderbyn, voittajaksi ratsasti ainoastaan yhden puomin pudottanut ratsukko: Sandra Lähde – Fanita. Viime vuoden toinen sija kirkastui ja kotiin voittaja lähtee 2000 euron palkinnon kanssa. Hän päihitti myös valmentajansa, viime vuonna luokan voittaneen Maija Yli-Huhtalan, joka tänään oli kahdella puomilla kolmas.

– Viime vuodesta oli pensasesteen edusta muuttunut; se oli nyt hieman haastavampi ollessaan yksinään kolmantena esteenä. Muuten olen rataan tyytyväinen, sillä vain kapea lankkueste tuli kolmoissarjan jälkeen alas, voittaja kertasi rataansa luokan päätyttyä.

Ratsastaja on kouluttanut hevosen itse ja kilpaili myös kaksi viikkoa sitten Korpikylän GP-osakilpailussa 145-tasolla sijoittuen seitsemänneksi. Sandra on myös suorittanut Hevosopistolla kaksoistutkinnon, suuntautuen nimenomaan nuorten hevosten kouluttamiseen. Kotitallissa onkin yksi 6-vuotias estehevonen ja juuri entiselle kilpakumppanille syntynyt varsa.

Lähitapiola Small tour voittaja Janni Martikainen ja Cornando v/d Cadzandhoeve, kuva Anna-Kaisa Rantalainen

Kouluratsastuksessa Lähitapiola Small Tourin sarjakärki säilyi Ypäjän osakilpailun jälkeen. Janni Martikainen jatkaa Cornando v/d Cadzandhoevella kärkipaikalla. Mia von Schantz on aivan kannassa Zalzatimella ja Jasmin Sikström Clementine II:lla kolmannella sijalla. Sarjan seuraava osakilpailu on heinäkuussa Lappeenrannassa.

GP-luokka kutistui kolmen taistoksi. Eilen voittanut Elisabet Ehrnrooth voitti myös tänään Bøgelys La-Ro:lla.

– Hevonen on ollut minulla vasta syyskuusta ja tämä oli sen toinen GP-rata, joten olen tyytyväinen vaikka parit virheet ohjelmassa teimmekin. Nyt vaan lisää treeniä ja suunnitelmana olisi osallistua SM-kilpailuun Espoossa.

Kilpailut jatkuvat vielä derbykentällä. Lisätietoa tapahtumasta www.hevosopisto.fi/finnderby 

 

Tiedotetta päivitetty 11.6. Lähitapiola Small Tourin osalta