Finnderby jatkui neljän lajin kattauksella

  • 8.6.2019

LähiTapiola GP:n voittoon Susanna Granroth ja Baccara.

  • Kuva

Susanna Granroth ja Baccara kuva Hanna Heinonen

Aurinkoinen kilpailupäivä saatiin päätökseen pararatsastajien ja kenttäratsastajien saattelemina.

Paraluokassa kilpailee mestaruuksista 8 ratsukkoa. Mukana myös MM-kilpailuissa kilpaillut Pia Reitti – Supremo, mutta ensimmäisen päivän jälkeen ratsukko on sijalla kolme. Kärjessä on kotimaan kilpailuissa tasaisesti sijoituksia napsinut 31- vuotias Sanna Koskiluhta, valkoisella hevosellaan Liptona III. Huomiseen ratsukko lähtee hyvällä fiiliksellä.

– On kyllä hyvä fiilis. Hevonen oli yllättävän virkeä. Olisin ajatellut, että se olisi väsynyt, ja että sitä saisi ratsastaa eteenpäin, mutta enemmänkin sai pidätellä. Helle vaikutti enemmän itseeni kuin hevoseen!

Rosenqvist jatkaa maastoon kärjessä

Kenttäratsastuksessa kilpailtiin rataesteet toisena osakokeena. 2*-luokassa estekorkeus oli 110 senttimetriä ja Mannerheimin kenttäratsastuskilpailussa 10 senttiä korkeampi.

Kärjessä sunnuntain maastoradalle Prix de Racing Mannerheimin kenttäratsastuskilpailussa ykkösenä jatkaa Tuija Rosenqvist FF Pacemakerilla.

– Olen todella tyytyväinen  eiliseen koulurataan, sillä hevonen liikkuu valtavasti ja on vähän turhan yli-innokas. Nyt se teki erinomaisen koulun koska se malttoi keskittyä.

Rataesteillä ratsukolle tuli vain yksi puomi, sillä isot nurmiareenat saavat ruunan innostumaan isoon laukkaan. Maastoon Rosenqvist lähtee hyvillä mielin, sillä 9-vuotiaan kilpakumppanin kanssa siellä on niin mahtavaa!

Virolaisten mukana olo on hänen mielestään myös hienoa, sillä kotimaassa tällä tasolla on vain muutama ratsukko.

2* luokassa kärkeä pitävät virolaiset, kun Luise VeversRuudi nousivat estevirheettömällä suorituksella pykälän ylemmäs eilisen jälkeen. Toisena on Jaagub Kallas – Olli Royal.

Susanna Granroth vei Lähitapiola Grand Prix osakilpailuvoiton

Lauantaina Ypäjän Finnderbyssä kilpailtiin esteillä LähiTapiola-sarjan osakilpailuja. Korkein sarjataso, GP, on tänä vuonna 145-150 senttimetrinen, kahden kierroksen rata. Osakilpailuja on kaikkiaan kuluvalla kaudella kuusi ja elokuussa järjestetään finaali Helsingissä.

3. osakilpailun voittoon ratsasti eilisen tavoin Susanna Granroth Baccaralla. Ratsukko nousi tämän voiton myötä jaetulle toiselle sijalla sarjakilpailussa.

– Kolme kertaa olen voittanut tämän luokan, joten pakkohan se oli yrittää, vaikka oma itseluottamus ei ehkä ollut niin korkealla tasolla kuin olisi voinut olla, voittaja pohti radan jälkeen.

Ylivoimaiseen sarjakärkeen laukkasi Ville Kulkas Neptonilla, kun he sijoittuivat luokassa toisiksi. Edellisen osakilpailun hän voitti kaksi viikkoa sitten. Kulkas on itse kasvattanut ja kouluttanut Neptonin. Hän myös omistaa ruunan. John Antell sijoittui kolmanneksi Iscara del Masetilla.

Nuorille ratsastajille suunnattu LähiTapiola Future Challenge kilpaillaan 140 -tasolla ja nurmipohjalle virhepisteettömiä suorituksia lähti hakemaan 16 ratsukkoa. Päivän paras oli Patricia Westman Carmenzata, jotka onnistuivat pitämään puomit kannattamilla ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella ratsukko sai 4 virhepistettä yhden pudotuksen vuoksi.

– Ensimmäinen kierros oli aika haastava, siinä oli paljon miettimistä, mutta kuitenkin meille sopiva!

Tälle vuodelle saatiin myös uusi Noususarja, joka on kaikille avoin ja valmistelee ratsukoita kohti kotimaan korkeinta sarjaa. Se on otettu hyvin vastaan ja ratsukoita lähti radalle 16. Tänään ainoan tuplanollan ratsasti Hanna NordströmAlecey, jotka viihtyvät nurmiareenoilla. Ratsu on myös entinen kenttähevonen, jolla on ikää jo 18-vuotta. Toinen ja kolmas sija menivät huomiseen Finnderby-luokkaan valmistautuville Sandra Lähteelle ja Maija Yli-Huhtalalle.

Kouluratsastuksessa hellelukemissa kilpailtiin muun muassa Prix St. Georges, joka on valmisteleva luokka kohti Grand Prix-tasoa. Ville Vaurio on kouluttanut itse nyt 8-vuotiaan ruunan 4-vuotiaasta asti ja parivaljakko aloitti kilpailemisen vasta tänä vuonna.

– En ehkä itsekään osannut odottaa Dublinista näin hienoa mikä siitä on kuoriutunut! Hevonen tuntui paremmalta kuin eilen, mutta teimme pari isompaa rikettä ja ne maksoivat sitten lopputuloksessa muutaman prosentin. Toki luokka oli myös asteen vaikeampi kuin eilinen, mutta olen todella tyytyväinen hevoseen!

Finnderby Tourissa ponien voittajatittelin eilisen jälkeen säilytti Pinja SalmelaReitland’s Du nur Du B. He kahmivat vapaaohjelmastaan huikean 74,9 prosentin lopputuloksen, kun toiseksi ratsastanut Ruut Mantela sai kokoon 71,8 prosenttia ponillaan Hillside Arwen.

Junioreiden voittajapari, Johanna Similä ja Mein Freud, olivat ylivoimaisia ylittäessään myöskin 72% rajan. Perjantain voittaja Noora Pajari saavutti Polar Blitzin kanssa liki 68 prosentin tuloksen.

Sunnuntaina vuorossa on kenttäratsastuksen maastokokeet ja Finnderby-luokka. Pararatsastuksessa ratkaistaan SM-mitalit. Lisätietoa ja tarkemmat aikataulut www.hevosopisto.fi/finnderby