Ypäjän hevosurheilualueiden kehittämiseen liikuntapaikkarakentamisen tukea

  • 7.6.2019

Hevosurheilu on saanut positiivisen uutisen aluehallintovirastolta, kun Hevosopistolle myönnettiin veikkausvoittovaroista valtionavustusta liikuntapaikkarakentamiseen.

  • Kuva

– Ypäjän hevosurheilualueiden kehittämishankkeessa on kysymys jo olemassa olevien olosuhteiden parantamisesta ja kehittämisestä, kertoo valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd.

Hevosurheilualueiden käyttöasteen ollessa verraten suuri, on laatuvaatimusten täyttämiseksi, Herdin mukaan tehtävä vuosittaista saneerausta. Tähän saakka vuosittaiset korjaukset ovat kohdistuneet lähinnä urheilualueiden pohjiin. Tälle vuodelle suunnitelmissa olevalla ratsastusareenoiden laitojen kunnostuksella taataan turvallisuuden toteutuminen kaikessa toiminnassa. Lisäksi ratsastushallien rakenteet kaipaavat modernisoimista, esteettömyys huomioiden.

Derbykenttä on ainutlaatuinen, nurmipohjainen ratsastuksen kilpailuareena Suomessa, jossa ratsastetaan kilpaa aluetasolta kansainväliselle tasolle saakka. Tänä viikonloppuna derbyradalla nähdään 46. Finnderby jonka jälkeen jatkuu Kisaviikkona tunnettu ratsastustapahtuma. Kesällä 2020 Hevosopistolla järjestetään koulu- ja esteratsastuksessa kaikkien ikäryhmien PM-kilpailut ja 2021 kansainvälinen FEI Nations Cup.

Kenttä itsessään on Herdin mukaan erinomaisessa kunnossa, mutta kilpailualueen yhteydessä oleva verryttelyalue tarvitsee laajennusta sekä kokonaan uuden pinnan. Nykytilassa verryttelyalue, jonka käyttöaste kilpailuissa on erittäin suuri, ei täytä pohjille asetettuja laatuvaatimuksia, tämä tullaan nyt uusimaan.

– On hienoa, että hevosurheilun olosuhteiden parantamiseen saatiin valtionavustusta, Herd iloitsee.

Tiedustelut:

Valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd, pirkko.herd@hevosopisto.fi, p. 040 6815877