Finnderby aloitettiin hellesäässä Ypäjällä

  • 7.6.2019

46. Hankkija Finnderby kilpaillaan huippuolosuhteissa neljän lajin parissa. Viikonloppuna ratkotaan myös pararatsastajien Suomen Mestaruudet.

  • Kuva

Kuvan Ville Kulkas ja Nepton osallistuvat lauantaina Lähitapiola Grand Prix luokkaan

Kouluratsastuksessa avattiin Finnderby Tour -osakilpailut ensimmäisillä kierroksilla. Tourissa on jokaiselle ikäryhmälle oma sarjansa. Tuomaristossa on mukana kaksi ulkomaalaista tuomaria; Italiasta Nicoletta Milanese ja Singaporesta saakka Suomeen saapunut Snezana Marjanovic.

Poniratsastajissa lähtijöitä oli 13. Kärkikolmikoksi muodostui tuttu nimirivistö alkukauden kilpailuista. Voittajaksi ratsasti Pinja Salmela Reitland’s Du nur Du B:llä, toiseksi Jenni Silventoinen Hazelberg’s Macholla ja kolmanneksi Anni Plith  Pin Rock’s Hannibalilla.

Pinja Salmela Reitland’s Du nur Du B, kuva Anna-Kaisa Rantalainen

Noora Pajarin kannatti tulla Polar Blitzin kanssa Torniosta saakka Ypäjälle, sillä tänään irtosi voitto junioreiden luokassa. Lasten luokassa voiton vei Selma Maula hevosella Butterfly Tirlittan tuloksella 62,5%.

Lisäksi Ypäjällä ratsastettiin avoimia koulukilpailuluokkia, joista vaativamman luokan voitto lähti hallitsevalle hallimestarille Ville Vauriolla, ratsuna näissä kisoissa on Dublin. Helpomman luokan voitti Helkky Ylönen kotimaassa syntyneellä Kiahan Sinclairilla.

– Helkky ratsasti hyvän radan ja hänellä on hyväliikkeinen hevonen, kommentoi luokassa puheenjohtajatuomarina toiminut Katja Törrönen.

– Helppo A:ssa on jo pystyttävä näyttämään kokoamista esimerkiksi keskiravista koottuun raviin, keskilaukasta koottuun laukkaan. Tämä vaatii hevoselta voimaa takaosaan ja ratsastajalta rutiinia, Törrönen arvioi.

Lauantaina pararatsastajat aloittavat mitalitaiston kello 16.45.

Perjantain korkeimmassa esteluokassa, 140-tasolla nähtiin lauantain GP-osakilpailuun osallistuvia ratsukoita viiden ratsukon verran.

Sipoolainen John Antell piti rataa ennen luokkaa kilttinä, vaikka kaikki pystyesteet olivatkin maksimikorkeudessa. Tamma Iscara del Maset pudotti harmillisesti viimeisen esteen. Luokan nopeimman ajan yhdellä sarjaesteen pudotuksella teki janakkalainen Susanna GranrothBaccara. Palkintojen jakoon saatiin lisää naisvoimaa, kun Salossa hevostensa kanssa asuva Petra Heikkinen nouti 2. sijasta sinisen ruusukkeen tammalla Q And Q DK Z.

Lauantain LähiTapiola Grand Prix-luokkaan lähtevät naisten lisäksi Antell, Ville Kulkas ja Antti Linna.

– Rakensin tälle päivälle sellaisen lämmittelyluokan, jossa hevosille näytetään koko areena. Okserit jätin maksimikorkeudesta vajaaksi, jotta paukkuja riittää huomiselle, kertoi viikonlopun ratamestari Johanna Mikkola.

Esteitä hypättiin myös matalammilla tasoilla nurmikentällä. Prix de LähiTapiolan 120-luokassa Maija Yli-Huhtala ratsasti Ratsastusseura Varsa:n riveissä 12-vuotiaalla Cortina II:lla ja voitti luokan ajalla 36.95. Toiseksi sijoittui Jenna Huhtasalo hevosellaan Kiahan Centelleo ja kolmanneksi Susanna GranrothElitha.

130- tasolla avoimessa luokassa Erica Mäkilä voitti hevosella Chicadee. Ratsukko edustaa Kaarinan Kenttäratsastajia.

Kenttäratsastuksessa kilpaillaan kahdessa luokassa; kahden tähden kansallinen kilpailu ja Mannerheimin kenttäratsastuskilpailu 3* tasolla. Mukana molemmissa luokissa on myös virolaisia ratsukoita, jotka vakuuttuivat olosuhteista viime vuoden PM-kilpailuissa.

Mannerheim Kenttäratsastuskilpailun kärjessä koulukokeen jälkeen on kahdesti kilpailun voittanut Tuija Rosenqvist, tällä kertaa nuoremmalla hevosellaan FF Pacemaker. Toisena on PM-kultaa vuonna 2017 voittanut Axel Lindberg – My Laptop.

Lauantaina illalla on vuorossa molempien luokkien estekokeet. Maastoon lähdetään sunnuntaina.

Tapahtumassa on paljon ohjelmaa koko perheelle. Urheilun lisäksi tarjolla on talutusratsastusta, kanihyppelyn SM-kilpailut, keppariderby sekä koiranäytöksiä! Expoalueella löytyy shoppailtavaa ja ravintolat ovat pullollaan herkkuja.

Lisätietoa tapahtumasta:  www.hevosopisto.fi/finnderby

Livelähetykset esteratsastuksesta:  http://www.haven.fi/live/

Livelähestyksessä uutuutena myös kisastudio päivittäin.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!