Kouluhallimestareita juhlittu lauantaina

  • 27.4.2019

Poniratsastajat, juniorit, lapsiratsastajat ja nuoret pääsivät jo maistelemaan mitaleitaan.

  • Kuva

Ensimmäisenä mitalit jaettiin poniratsastajien kaulaan. Kultaan ratsasti Pinja Salmela ja Reitland’s Du nur Du B, ratsukko on hallitseva Suomen mestari poneissa.

– Viime kaudesta oli hyvä jatkaa tälle vuodelle ja nyt haetaan onnistunutta kautta kokonaisuudessaan. PM-kisoihin olisi ainakin tarkoitus päästä edustamaan!

Hopea meni suhteellisen tuoreelle parivaljakolle, sillä Anni Plith on ratsastanut Pin Rock’s Hannibalia vasta viime vuoden heinäkuusta.

Viimeista ponivuottaan kilpaileva Jenni Silventoinen ja Hazelberg’s Macho ovat hallinneet hallimestaruuksia vuosia, mutta tänä vuonna palkintokaappiin laitetaan pronssimitali.

Junioreissa ensimmäistä kauttaan ratsastava Veera Paloheimo teki mielestään kelvollisen suorituksen Wolle Wolkensteinin kanssa.

– Yritin ratsastaa vain mahdollisimman hyvin ja on tässä vielä treenattavaa edessä, sillä haluan tutustua hevoseen kunnolla ja saada sitä kautta varmuutta radoille.

Hän peri ratsun isosiskoltaan Ellalta, joka pärjäsi juniorina ja nuorten vuosinaan ruunan kanssa saavuttaen mm. viime vuonna nuorten SM-kultaa. Yhteistyö on vasta alussa vaikka isosiskoaan Veera onkin seurannut aivan lähietäisyydeltä. Poneista siirtyminen hevosiin on kuitenkin iso muutos.

Eerika Hakala – American Beauty saivat hopeaa ja pronssille sijoittui lapsiratsastajia viime kaudella edustanut Tuisku Lamberg – Netstutteriets Bachio.

Lapsiratsastajissa kultamitalin saivat Isadora Ahola ja Larno. Hopeaa saivat kohti kansainvälisiä areenoja tavoittelevat Elina Kemppainen ja Luca del Fuoco. Kolmanneksi sijoittui vasta 13-vuotias Mila Pietarila, joka ahkeroi jo aamulla poniluokassa kolmen ponin selässä.

Nuorissa Janna Pursiainen kirkasti viime vuoden hopean kultaiseksi Hieron kanssa. Hän starttasi luokassa ensimmäisenä ja onnistui pitämään muut takanaan.

– Rata tuntui ihan hyvältä! Katseet on ulkokentillä ja sinne lähdetään hyvillä fiiliksillä, sillä ollaan päästy treenaamaan nyt tosi hyvin Kerstin Nybergin silmien alla!

Voittajapari on kilpaillut jo hallikaudella menestyksekkäästi muun muassa Puolan Sopotissa, josta he palasivat kotiin voiton kera.

Toiseksi nousi Helsingin Ratsastajia edustanut Louise Jönsson ja Dayna. Pronssin sai Emmi Salminen ja St’ Ophir.

– Eilisessä luokassa tuli muutama isompi virhe, joten nyt ratsastin ehkä aavistuksen varovaisemmin, mutta ihan hyvältä tämäkin tuntui, ratsastaja iloitsi mitalisijaansa.

Tulospalvelu Equipe Online

TULOKSET mestaruusluokista, 3 parasta/luokka

Luokka 9 Ponien hallimestaruus 2019
1. Salmela Pinja Reitland’s Du nur Du B 69,459
2. Plith Anni Pin Rock’s Hannibal 68,919
3. Silventoinen Jenni Hazelberg’s Macho 68,018

Luokka 10 Junioreiden hallimestaruus 2019
1. Paloheimo Veera Wolle Wolkenstein 67,206
2. Hakala Eerika American Beauty  66,765
3. Lamberg Tuisku Netstutteriets Bachio 65,882

Luokka 12 Lapsiratsastajien hallimestaruus 2019
1. Ahola Isadora Larno 66,987
2. Kemppainen Elina Luce del Fuoco 66,090
3. Pietarila Mila Burlesque 64,679

Luokka 11 Nuorten hallimestaruus 2019
1. Janna Pursiainen Hiero 70.098
2. Louise Jönsson Dayna 69.069
3. Emmi Salminen St’ Ophir 67.206

Sunnuntaina ratkotaan hallimestaruus senioreiden luokassa. Luokka alkaa kello 14.