Kouluratsastuksen kilpailukausi käynnistyi Ypäjällä sunnuntaina

  • 17.2.2019

Hevosopisto Winter Dressage käynnisti kouluratsastuksen kilpailukauden sunnuntaina Ypäjällä. Kilpailuun osallistui yli 60 ratsukkoa. Mukana oli myös viisi pararatsukkoa. Osallistuneilla ratsukoilla tarjoutui samalla mahdollisuus ylittää kansainvälisiin kilpailuihin vaadittava tulosraja.

  • Kuva

Louise Jönsson ja Dayna, kuva Leena Kahisaari

Kilpailussa ratsastettiin Suomen Ratsastajainliiton Winter cupin 2. osakilpailu. Grand Prix luokka jouduttiin valitettavasti perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Winter Cupin tavoitteena on varmistaa kullekin ikäluokalle riittävä kilpailutarjonta hallikaudella. Sarjan viimeinen osakilpailu ratsastetaan maalikuussa Tampereella.

Pararatsastuksessa palkittiin heti aamutuimaan kaikkien ryhmien ratsastajat yhtenä luokkana. Voiton vei EM-kilpailuihin tähtäävä Jessica Kerttunen Westsidella tuloksella 65,5 % ennen Marika Siippolaa ja Cerberusta.

Kouluratsastuksessa poniratsukoiden voittajaruusuke kiinnitettiin Pin Rock’s Hannibalin suitsiin. Kokeneen ponin ratsastajana on nähty viime kaudesta alkaen helsinkiläinen Anni Plith ja yhteistyö sujuu mallikkaasti. Tuomarit palkitsivat suorituksen tänään lähes 70 % tuloksella. Lapsiratsastajissa nähtiin ilahduttavan monta ratsukkoa. Luokan voittoon ratsasti Pro Riders Kainuun Mila Pietarila Burlesquella tuloksella 65.962%. Hyvinkään Urheiluratsastajien Tinja Ekroth ratsasti junioreiden luokassa Whenever Klintillä Husön Ratsastajien Veera Paloheimon ja Wolle Wolkensteinin edelle hyvällä tuloksella 67.828%.

Intermediate luokassa voiton vei Helsingin Ratsastajien Elisabet ”Ettan” Ehrnrooth ja Bøgelys La-Ro tuloksella 67.647%. Toiselle sijalle sijoittui niin ikään Helsingistä tuleva Husön Ratsastajia edustava Susanna Therman ja Dragonheart (65.441%). Päivä huipentui Prix St Georges luokkaan, jossa nähtiin 19 suoritusta. Helsingin Ratsastajien erinomaisen päivän viimeisteliLouise Jönsson ratsastamalla Daynan voittoon tuloksella 66.520%.

Mila Pietarila ja Burlesque, kuva Leena Kahisaari

Winter Dressage kilpailun tulokset:

Winter cupin sarjakilpailussa johdossa kahden osakilpailun jälkeen:

Lapsiratsastajat Pietarila Mila – Burlesque, KRS

Poniratsukot Plith Anni – Pin Rock´s Hannibal

Juniorit Ekroth Tinja – Whenever Klint, HyvUra

Nuoret ratsastajat Pursiainen Janna– Hiero, HanRa

Ratsastajainliitto päivittää sarjakilpailujen tulokset myöhemmin tälle sivulle:

https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/tulokset/sarjakilpailutulokset-20191/

 

Ypäjällä järjestetään seuraavaksi estekilpailut yhteistyössä Finland Horse Shown kanssa 15.-17.3.2019 ja kansainväliset kouluratsastuskilpailut CDI Ypäjä 22.-24.3.2019. Lisätietoa tapahtumista www.hevosopisto.fi