Kansainvälistä yhteistyötä

  • 7.1.2019

Warendorf ja hevosalan opiskelijoita ympäri Eurooppaa! SPINE-projekti tuo yhteen hevosalan opiskelijoita ja yhtenäistää tutkintoja Eurooopassa.

  • Kuva

SPINE-projektissa eurooppalaisten hevosalojen koulut tekevät yhteistyötä ja hankkeen tarkoituksena on edistää ratsastuksenopettajien työllistymistä kansainvälisillä työmarkkinoilla. Hevosopistolla ratsastuksenopettajaksi opiskeleva Joni Paavola oli mukana Saksan Warendorfissa järjestetyn Erasmus+:n rahoittaman SPINE-projektin ensimmäisellä jaksolla. Muutamaan tehokkaaseen opiskelupäivään pääsette tutustumaan tässä tekstissä.

Torstaina koulutusjakso aloitettiin tehokkaalla ryhmätyöskentelyllä keskustellen hevosten hyvinvoinnista ja siitä huolehtimisesta. Osallistujat keskustelivat eri maiden ja tallien toimintatavoista, luoden samalla ryhmälleen yhteisiä pelisääntöjä ja rajoja.

Päivä jatkui saksalaisten Markus Scharmannin ja Hannes Müllerin pitämillä luennoilla ratsastuksen ja valmentamisen perusteista.

Perjantaina Ruotsista tullut Mette Henriksen piti istunnan ja ratsastajan suorituskyvyn opetusta yhdessä norjalaisen Hanne Dahlin kanssa. Maneesissa seurattiin ratsastustuntia, jossa pareittain jokaiselle jaetuista ratsukoista arvioitiin ratsastajien ja hevosten vahvuuksia ja heikkouksia. Iltapäivällä jatkettiin pedagogiikalla ja viikonlopun opetusharjoitusten suunnittelulla ruotsalaisen Åsa Steninger johdolla. Ohjelmassa oli vielä päivän päätteeksi  markkinointi- ja mediaopetusta.

Lauantai aloitettiin istuntaharjoituksilla ja käytännön tehtävillä maneesissa. Istunnan opettajana toimi perjantain tavoin  Mette Henriksen. Myöhemmin päivällä oli vuorossa myös kouluratsastustunti, jossa puolet opiskelijoista ratsasti ja puolet opetti.

Illalla jatkettiin kulttuurierojen ja sosiaalisen kanssakäymisen harjoitteilla ja ryhmätöillä. Opettajina tässä osiossa toimivat Hevosopiston Anu Korppoo ja Päivi Laine. Jokainen vuorollaan piti esittelyn itsestään, kertoi tavoitteensa ja unelmansa hevosalan ammattilaisena. Keskustelua syntyi myös eri maiden ratsastuskoulutoiminnan ja kilpaurheilun eroista.

Sunnuntai alkoi puomitunnilla, jossa oli jälleen vuorossa ratsastusta ja opettamista. Päivä jatkui ranskalaisten Eric Deynan ja Eloise Legendren oppitunnilla kommunikoinnista ja äänenkäytöstä, joita toteutettiin erilaisten käytännön harjoitusten kanssa.

Tiivis opiskelutahti jatkui, sillä iltapäivän ohjelmassa oli sekä oheisharjoitteluopetusta ja Ron Geurtsin johdolla aloitettiin yritystoiminnan opiskelu ja valmisteltiin liiketoimintasuunnitelmia.

Maanantaina oli viimeinen puomitunti, jonka jälkeen jatkettiin äänenkäytön opetuksella. Hanne Dahl piti ratsastajan tasapaino-, liikkuvuus- ja kehonhuoltoharjoituksia. Iltapäivällä kävimme läpi vielä lakien sekä säädösten opiskelua ja kertaamista portugalilaisen Pedro Carmo Costan johdolla. Loppuyhteenvedossa kävimme päivien aihepiirit vielä läpi.

Kaikkiaan jakso oli äärimmäisen mielenkiintoinen, opettavainen ja innostava. Ihmiset hyvin samanhenkisiä – kaikilla halu oppia lisää, kehittyä ja kehittää hevosalaa, jolloin tutustuminen ja verkostoituminen tapahtuu nopeasti. Koulutuksesta sai paljon uusia ideoita etenkin omaan opetukseen ja äänenkäyttöön. Istunnan opettamiseen ja korjaamiseen sekä ratsastajan oheisharjoitteluun ja liikkuvuuden parantamiseen sai jaksolta myös paljon erilaisia toimintatapoja.

Seuraava jakso on helmikuussa Ranskan Saumurissa, jota ennen on paljon kotitehtäviä tehtävänä. Jaksojen välillä tulee videoida omaa opettamista sekä kehittää sitä.

Omasta ratsastuksesta otetaan myös videot sekä koulu-, että esteratsastuksesta. Seuraavalla jaksolla harjoitellaan erilaisten videonmuokkausohjelmien käyttöä, sekä niiden avulla tapahtuvaa oman ratsastuksen ja kehityksen analysointia. Jokaisen tulee valmistella ja pitää myös esitelmä jonkin hevosalan kansainvälisen sovelluksen tai sivuston käytöstä. Saumurissa myös opiskelijat markkinoivat valitsemansa tuotteen tai palvelun muille.


Haluatko saada blogiteksteistä ilmoituksen tai kiinnostaako sinua Hevosopiston tapahtumat ja kuulumiset?
Tilaa uutiskirje!