Akulin Pokaali jaettiin ensimmäistä kertaa

  • 6.9.2018

Ohjelmassa oli myös Kuninkaallinen match show

  • Kuva

Ypäjällä vaikuttaneen Akulin muistoa kunnioittaa tammojen luokka Suomenratsujen Kuninkaallisissa. Luokka kilpaillaan helpon A:n tasolla. Tammojen taisto oli kova, sillä lopputulokset päätyivät tasapisteisiin. Voitto ratkesi siis ratsastuspisteiden perusteella, ja pokaali meni tänä vuonna tammalle Janella, ratsastajanaan Virpi Höynälä. Tamma on 11-vuotias ja sen isä on moninkertainen koulumestari Jaime. 5-vuotiaana se palkittiin Laatuarvostelussa kolmannella sijalla.

Toisena luokassa olivat Elina Korhosen ratsastama Anisian Aamu ja kolmanneksi sijoittui Minttu Liuko – Glendoora. Nämäkin tammat ovat pärjänneet ikäluokkakilpailuissa hienosti, kolmanneksi sijoittunut tamma oli viime vuoden Kasvattajakilpailussa kolmas ja Anisian Aamu on pärjännyt myös Laatuarvosteluissa.

Akuli (Vekkuli – Taru) syntyi Ypäjällä 1974 ja voitti koulumestaruuden vuonna 1980. Se ehti tehdä 12 varsaa, joista tunnetuimmat ovat jalostusorit Lastun Leka ja Samuli. 

Tänään torstaina järjestettiin myös ensimmäistä kertaa Kuninkaallinen match show, epävirallinen näyttely. Tuomarina toimivat jalostusjohtaja Terttu Peltonen ja Päivi Laine. Kaikkiaan osallistujia oli runsaat parikymmentä, maitovarsoista aina 27-vuotiaaseen saakka.

Voittajaksi valikoitui Kömin Virkku. Lisäksi palkittiin keväinen maitovarsa Viljon Hurmuri ja Tuhkimon Regina Best In Show-kehässä.

Kuva Emma Sainio

Match Showssa tapahtui ensimmäisen parin kohdalla tuomariston virhe. Pisteitä korjattiin hevosen paperista jo luetun lausunnon jälkeen. Hevosopisto ja tuomarit pahoittelevat tapahtunutta.