Ypäjän kenttäratsastuksen PM-kilpailu vetää osallistujia

  • 7.8.2018

Tapahtumaan vapaa pääsy!

  • Kuva

Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudet ratsastetaan kaikissa ikäluokissa elokuun puolessa välissä Ypäjällä. Luokkia on aina poniratsastajista senioreihin ja kilpailijoita tulee suomalaisten lisäksi Norjasta, Tanskasta, Ruotsista ja Virosta. Myös joukkueiden välisistä mestaruuksista päästään kilpailemaan Kansainvälisen tunnelman takaa kaikkiaan 84 ratsukkoa, jotka ovat ilmoittautuneet mukaan kilpailuun. Suomalaisista mukaan on nimetty seuraavat ratsukot:

Senioreiden PM-kilpailu + avoin CIC2*:
Axel Lindberg – My Laptop, Veera Peltokangas – Candy Girl, Silver Minnie, Tuija Rosenqvist – FF Pacemaker, New Orleans
Junioreiden ja nuorten PM-kilpailu + avoin CIC1*:
Olivia Harakka – Armani Boy, Elina Jääskeläinen – Aqualady Jo, Suvi Järvi – Orlanda II, Janina Karinen – Noble Dark Agent, Ann-Niina Kiviniitty – Foresters Clara F, Katariina Kuronen – Devina D´09, Elmo Laiho – Elsa’s Isabelle, Veera Manninen – Colibri, Kirsi Oksanen – Tacatá, Susanne Orelma-Törmänen – Guardiani, Sami Siltakorpi – Lucky Accord, Henrik Wickström – Licora
Ponien PM-kilpailu, CCIP1*:
Elmo Laiho – Ewan Stone, Hedwig Wikström – Snow Princess

Kokonaisuudessaan ratsastajalista julkaistaan tapahtuman sivuilla myöhemmin tällä viikolla. Koulukokeet ratsastetaan perjantaina, esteet lauantaina ja jännittävä maastoestekoe sunnuntaina. Ponien mestaruus ratsastetaan hieman eri tavalla; maastoesteet hypätään lauantaina ja sunnuntaina rataesteet ratkaisevat mitalisijat.

Maastoesteradan suunnittelija on ruotsalainen Lars Christensson. Hän kävi tutustumassa jo viime syksynä Ypäjän maastoihin ja kesäkuussa tarkastuskäynnillä.

Samana viikonloppuna kilpaillaan jo 10. kerran Nuorten Hevosten Festivaali. Tapahtumassa ratkotaan muun muassa kasvattajakilpailu Breeder’s Prize, niin esteillä kuin kouluratsastuksessa ja FWB-yhdistyksen 5-vuotisderbyt koulu- ja esteratsastuksessa. Nuoret kenttähevoset ovat kauden ajan kilpailleet Avant Trophy- sarjassa, joka huipentuu elokuiseen finaaliin.