Tuija Rosenqvist Narvikilla SM-kenttäratsastuksen kärjessä kohti kolmatta mestaruuttaan

  • 8.6.2018

Kolmipäiväinen kolmen olympialajin Finnderby käynnistyi perjantaina Ypäjällä aurinkoisessa säässä. Aurinkoa oli myös Lempäälän Tuija Rosenqvistin hymyssä hänen noustuaan kenttäratsastuksen SM-kilpailujen ensimmäisellä osuudella johtoon kahdella hevosella.

  • Kuva

Narvik teki hienon tuloksen 70,63 prosenttia, mistä kauas ei jäänyt myöskään suomalaissyntyinen FWB-ruuna FF Pacemaker (69,86). Ratsastajalla on SM-kultaa vuosilta 2012 ja 2014. Kolmantena on hänen avopuolisonsa Aki Karhapää ratsulla Ibis A.

– Molemmat hevoset olivat tänään tosi hyviä. FF Pacemakeriin olen erityisen tyytyväinen. Se on helposti jännittyvä ja kuuma, mutta tänään se meni todella hyvin, Rosenqvist iloitsee.

FF Pacemaker on ollut Rosenqvistilla vasta vuoden ja starttaa tänä viikonloppuna ensimmäistä kahden tähden kilpailuaan.

– Kauden päätavoitteemme on PM-kilpailut. Käymme Finnderbyn jälkeen ulkomailla ja palaamme takaisin hyvissä ajoin niitä ennen elokuussa.

Nuorten kärjessä ensimmäisen osakokeen jälkeen ovat Porvoon Monica van Assendelft – Chupito M. Toisella sijalla huomisen esteille lähtevätLinda Immonen – Kandelus ja kolmantena ovat Veera Manninen – Colibri.

Suomen mestaruudesta kilpaillaan haastavassa Mannerheim-kenttäratsastuskilpailussa kahden tähden tasolla. Mestaruudesta voi kilpailla viimeisenä päivänä vain yhdellä hevosella.

Nuorten mitalit ratkotaan yhden tähden tasolla, luokka on samalla avoin myös muille kilpailijoille.

Kenttäratsastus jatkuu lauantaina klo 18.10 alkaen rataestekokeilla. Sunnuntaina ratsastetaan jännittävät maastoesteradat klo 10.30 alkaen. Yleisölle järjestetään radankävely sunnuntaina kello 10 noin 3,5 kilometrin matkalla.

Tuloksia 45. Finnderby 8.-10.6.2018, Ypäjä

Väliaikatilanne kouluratsastuskokeen jälkeen 8.6.
Prosenttitulos muunnettuna virhepisteiksi

YPÄJÄN HEVOSOPISTO

Prix de Hankkija Vaativa A, CNC**, avoin kaikille, Senioreiden SM-kilpailu & Mannerheimin kenttäratsastuskilpailu, 5lähtijää
1) Tuija Rosenqvist, Lempäälän Ratsastusseura ry – Narvik 29.4-29.4, 2) Tuija Rosenqvist, Lempäälän Ratsastusseura ry – FF Pacemaker 30.1-30.1, 3) Aki Karhapää, Lempäälän Ratsastusseura ry – Ibis-A 32.7-32.7, 4) Aino Lavonen, Turun Seudun Ratsastusurheilij – Escorialblue 37.1-37.1, 5) Juho Lähteenmaa, Eriksnäsin Ratsastajat – Eriks – Rumba III 37.7-37.7
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/316282

Kenttäratsastus, avoin Vaativa B, CNC*, mukana ratsastetaan nuorten SM-kilpailu, 21 lähtijää ja 6 sijoittuu. Nuorten kärjestä lihavoitu kolmen kärki

1) Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Aho, Ratsastusseura Varsa ry – Foresters Clara F 30.3-30.3, 2) Luise Vevers, Estonia – Ruudi 32.8-32.8, 3) Monica van Assendelft, Porvoon Mustang ry – Chupito M 33.1-33.1, 4) Janina Karinen, Ratsastusseura Hakkapeliitat-7 – Noble Dark Agent 33.1-33.1, 5) Linda Immonen, Suonenjoen Vasama Riders ry – Kandelus 33.2-33.2, 6) Elina Jääskeläinen, Kajaanin Ratsastusseura ry – Aqualady Jo 33.3-33.3, 6) Anne-Mari Vanhanen, Mikkelin Ratsastusseura ry – Lacoste 33.3-33.3, 8) Veera Manninen, Ratsastusseura Pikadorit ry – Colibri 33.9-33.9

 

Tulospalvelu, kaikki tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/25195

 

Kilpailut jatkuvat lauantaina klo 8.00

Liput tapahtumaan myydään portilla!

 

Lisätietoa, tarkemmat aikataulut: www.hevosopisto.fi/finnderby

Kuva Tuija Rosenqvist ja Narvik, Heidi Lammi