John Antell kaksoisvoittoon GP-karsinnan esteillä 

  • 8.6.2018

Esteratsastuksessa viikonloppu käynnistyi karsintaluokassa, jossa haettiin paikat sunnuntain osakilpailuun LähiTapiola GP-osakilpailuun. Toissa vuonna Finnderby-luokan voittanut Sipoon John Antell ratsasti kaksoisvoittoon.

  • Kuva

– Olen yllättynyt! Osaka Hästak oli todella hyvä, mutta Iscara del Maset parantaa menoaan yleensä vasta kisan edetessä seuraaville päiville. Nyt se yllätti pitämällä kaikki puomit ylhäällä, Antell iloitsi kunniakierroksen jälkeen.

Kolmanneksi ratsasti Kurikan ratsastajien Miisa Pulkkanen Dolandalla ja kolmas oli huittislainen Maija Yli-Huhtala hevosella Birchcape’s Wonderland.

Lauantaina klo 15 alkaen hypättävään, uudistettuun Hankkija Finnderby-luokkaan on ilmoittautunut parikymmentä ratsukkoa. Luokan ykköspalkinto on 2.000 euroa. Sunnuntain LähiTapiola GP:ssä kerätään pisteitä myös kohti Volkswagen Amarok- autofinaalia. Luokka alkaa kello 14, ja se kilpaillaan 150 cm:n tasolla. Yhteensä kolmen päivän aikana nähdään Derby-kentällä runsaat 300 starttia, luokkia on poneista suomenhevosiin ja isoille esteille.

Perjantaina kilpailtiin hauska kahden lajin yhteiskilpailu, jossa joukkueen muodosti kaksi golfaajaa ja yksi ratsukko. Aamulla golffarit kiersivät Loimijoki Golfilla kilpailunsa, ja siirtyivät iltapäivällä seuraamaan ratsastusta. Joukkuekilpailun parhaaksi selvisi Team OP, mukana esteillä Sanna Backlund ja golfissa Ari Viitaniemi ja Ari Lehtikangas.

 

Kouluratsastuksessa luokkia poneista GP-tasolle

Kouluratsastuksessa kilpaillaan mm. Finnderby Tour -luokissa aina GP-tasolla asti. GP ratsastetaan lauanatina 15.40 alkaen ja vapaaohjelmista nautitaan sunnuntaina klo 15.15 lähtien. Perjantaina Pony Tour veti hienosti kaikkiaan 23 lähtijää. Voittoon ratsasti Pinja Salmela ponilla Reitsland’s Du ner Du B tuloksella 70,35 prosenttia.

Kilparatsastuksen ohella tarjolla on runsaasti kesäistä ohjelmaa ja tekemistä koko perheelle. Derbykentällä nähdään muun muassa Suomenhevosten Orikavalkadi ja Börje-alpakka. Kanit hyppäävät omissa mestaruuskilpailuissaan ja keppihevoset ovat myös vahvasti mukana. Yleisöä palvelee myös runsas expo ja kattavat ravintolapalvelut.

 

Kilpailut jatkuvat lauantaina klo 8.00

Liput tapahtumaan myydään portilla!

 

ESTERATSASTUS

140 cm perusrata ja uusinta, karsinta sunnuntain LähiTapiola Grand Prix  -kilpailuun, sijoittuu 7/2
1) John Antell – Osaka Hästak, Sipoo 0-0/49.21, 2) John Antell – Iscara del Maset 0-2/62.92, 3) Miisa Pulkkanen – Dolanda, Kkurikka  0-4/44.18, 4) Maija Yli-Huhtala– Birchcape’s Wonderland , Huittinen 0-4/53.26, 5) Sonja Mäkelä – Cissy, Olu 4/89.87, 6) Susanna Granroth – Leopoldo, Janakkala 200 4/91.01, 7) Susanna Rautanen – Damgaards Heartland,  Valkeakosti 4/91.13
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/316016

Tulospalvelu, kaikki tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/25181

KOULURATSASTUS

Tulospalvelu, kaikki tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/25180

 

Lisätietoa, tarkemmat aikataulut: www.hevosopisto.fi/finnderby

Kuva John Antell ja Osaka Hästak, Hanna Heinonen