Kenttäkilpailukausi käyntiin Ypäjällä

  • 10.3.2018

Eventing team R, eli Lempäälän Ratsuniitystä tulevat kenttäratsastajat, Julia Nikkanen ja Tuija Rosenqvist taituroivat kauden avauskisan voittoon Hevosopiston maneeseissa perjantaina ja lauantaina ratsastetussa Hallikenttäkilpailussa.

  • Kuva

105cm luokan voittaja, Tuija Rosenqvist – FF Pacemaker, kuva: Roosa Järvi

Kilpailussa ratsastettiin kaksi luokkaa, helpompaan 90cm luokkaa starttasi 33 ratsukkoa, vaativammassa 105cm luokassa mukana oli 16 ratsukkoa.

– Näyttää siltä, että tämä 90cm hallissa ratsastettava kenttäluokka kannusti mukaan myös uusia kenttäkilpailijoita joilla on osallistumiseen oikeuttavat kvaalitulokset rataesteluokista .  Kynnys lähteä hyppäämään kiinteitä maastoesteitä halliolosuhteissa on ehkä matalampi kuin maastossa ja myös tempovaatimus on ulkokisaa matalampi, pohti kilpailussa tuomariston puheenjohtajana ja teknisenä asiantuntijana toiminut Hevosopiston valmennuskeskuksenjohtaja Pirkko Herd.

– Perjantain luokassa nähtiin paljon poniratsukoita, ja nimenomaan taitavia poniratsukoita, ja tulevaisuutta ajatellen tämä on tietysti oikein positiivinen asia, Herd iloitsi.

– 105cm luokan maastoradalla meno näytti varmalta. Ratsukot olivat hyvin tehtäviensä tasalla, etenivät sujuvasti esteeltä toiselle tasaisesti suorittaen, kuvaili Herd.

 

Kilpailun kärkisijat menivät molemmissa luokissa samaan osoitteeseen, 90cm luokassa voittoon ratsasti johtopaikalta koulu- ja rataestekokeen jälkeen maastoesteradalle startannut Lempäälän Ratsastusseuraa edustava Julia Nikkanen ponillaan Willburt II.  105cm luokan voittajaksi loimitettiin lauantaiaamuna ratsastetun maastoestekokeen jälkeen  Julian äiti, Tuija Rosenqvist – FF Pacemaker,  niin ikään Lempäälän Ratsastusseurasta. Rosenqvist voitti kilpailun myös viime vuonna, silloin toisella hevosellaan Narvik, FF Pacemakerin sijoittuessa kolmanneksi.  Jo aiemmin viikolla Rosenqvist kertoi kilpailun toimivan hänelle hyvänä välietappina kohti ulkokautta, ja viikonlopun tulos osoittanee että talven treenit ovat edenneet tällä tiimillä oikeaan suuntaan.

 

Kilpailussa oli suomessa kenttäkilpailussa ensimmäistä kertaa käytössä Equipe -tulospalvelujärjestelmän uusi versio, Equipe.App. Monelta osin edeltäjäänsä paremmaksi osoittautuneessa järjestelmässä ilmeni kuitenkin vielä korjausta vaativia yksityiskohtia. Tällainen oli suomen säännöistä poikkeava ns. 20sekunnin sääntö jota käytetään 90cm ja sitä helpommissa luokissa. Uusi järjestelmä ei tällaista sääntöä tuntenut, ja tämän seurauksena luokan viralliset tulokset odottavat vielä julkaisua.

-Saimme tiedon uuden järjestelmän käytöstä vasta juuri ennen kilpailua, joten harjoitteluaika jäi vähäiseksi, kertoo kilpailunjohtajana ja tulospalvelusta vastaavana toiminut Rosali Kivitie.

– Meillä oli tarkoitus perehtyä uuteen Equipe.Appiin ennen elokuun kenttä-PM kisoja, mutta toisaalta tosi hyvä, että uutta järjestelmää päästiin testaamaan jo nyt, ja tarvittavat korjaukset ehditään tehdä ja järjestelmä koekäyttää vielä parissa kisassa ennen kauden päätapahtumaa, Kivitie jatkaa.

 

90cm tulokset

105cm tulokset