Kenttäratsastuskausi Hevosopistolla starttaa perjantaina 9.3.

  • 5.3.2018

Kenttäratsastajien kisakausi Hevosopistolla alkaa tulevana perjantaina ja lauantaina ratsastettavassa hallikenttäkilpailussa .

  • Kuva

kuvassa 2017 Hallikenttäkilpailun voittaja Tuija Rosenqvist – Narvik

Tänä vuonna kilpailuun on lisätty aiemmin vain 105cm ratsastetun luokan lisäksi myös 95cm luokka, 36 ratsukon lähtijämäärästä päätellen tälle luokalle oli tilausta. Jo aiempina vuosina kilpailtuun 105cm tasoiseen luokkaan on ilmoittautunut 16 ratsukkoa, määrä on aiempia vuosia vähäisempi. Syynä voi olla kilpailun viime vuotta aiempi ajankohta yhdistettynä kylmään alku vuoteen jolloin treenit kohti kisoja eivät ehkä ole edenneet vielä kisastarttia edellyttävälle tasolle, miettii tuomariston puheenjohtajana sekä kilpailun teknisenä asiantuntijana toimiva, Hevosopiston valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd.

– Kokonaisuuteen lähtijämäärän suhteen olemme kuitenkin tyytyväisiä, matalammassa luokassa kilpailevat ovat lähteneet hyvin mukaan ja pystymme näin tarjoamaan mahdollisuuden kisakauden aloittamiseen entistä laajemmalle ratsastajajoukolle.

Kilpailu poikkeaa tavallisesta kenttäkilpailusta siinä, että kaikki kolme osakoetta ratsastetaan maneesissa. Ratsukot aloittavat Ypäjä-hallissa ratsastettavalla koulukokeella, josta ne siirtyvät Opistohalliin estekokeeseen. Näiden lisäksi kilpailussa on maastokoe, joka on rakennettu Haimi-halliin siirrettävistä mastoesteistä. 95cm luokassa kaikki osakokeet ratsastetaan ratsastetaan perjantaina, 105cm luokka jakautuu kahdelle päivälle niin, että mastokoe ratsastetaan lauantai aamuna.

Viime vuonna kilpailun voittoon ratsasti Lempäälän Ratsastusseuraa edustava Tuija Rosenqvist – Narvik, hän on mukana kahdella hevosellaan myös tänä vuonna. Toisella hevosellaan, FF Pacemaker, hän sijoittui viime vuonna kolmanneksi.

-Hallikilpailusta on hyvä check point kohti ulkokautta, sanoo Rosenqvist.

– Koen tosi tärkeäksi kilpailusta saadun palautteen koulu- ja estekokeessa, tässä vaiheessa vuotta on vielä mahdollista kehittää heikompia osa-alueita ennen kauden alkua. Maaston osalta halliolosuhteet eivät tietenkään vastaa ulkokisaa, mutta onhan nämä Ypäjän kolme suurta maneesia silti suomen oloihin ihan ainutlaatuiset, jotta tällainen kisa voidaan järjestää, jatkaa Rosenqvist.

Tarkempi aikataulu löytyy tapahtuman nettisivulta, ajantasaiset lähtölistat sekä tulokset Equipe Online sta kilpailun aikana.

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy, tervetuloa!